Iver Jensen (18) fra Stokmarknes er endelig ferdig med å klippe ferdig filmen som han har jobbet med i to år.

Nå er den sendt til Deadline Media på Sortland, som har lagt siste hånd på verket. Og i morgen onsdag er det premiere på filmen «We remember moments». Det skjer på Hurtigrutens hus.

– Det er utrolig spennende og litt skummelt. Jeg kjenner at sommerfuglene begynner å strømme på, sier Jensen.

Under premierefesten vil publikum få se den 11 minutter lange filmen. I tillegg vil flere involverte fortelle om verket, og man vil få se en bakomfilm og bilder fra filminnspillingen.

Den islandske produsenten og hovedrolleinnhaveren vil være til stede.

Les også: Fantastisk show under Laterna Magica

På Island

Filmskaperen begynte på manuset for to år siden. Lærer Kolbjørn Hoseth Larssen spurte om Jensen ville spille inn en film på Island, i et samarbeidsprosjekt mellom ungdomsfilmmiljøet i Vesterålen og i Akureyri på Island. Da nølte selvsagt ikke Jensen, som var rask å takke ja.

I mars i år reiste Hoseth Larssen og Jensen til Island for å finne filmlocations og skuespillere. I mai dro Jensen tilbake sammen med Stein Inge Pedersen og Robin Jensen i Deadline Media for å gjennomføre selve filminnspillingen.

– Ble filmen som du hadde sett for deg?

– Filmen er helt annerledes enn jeg trodde den skulle bli først. Det har skjedd mye siden jeg skrev det første manuset. Jeg har vokst både som menneske og filmskaper. Den ferdige filmen er bedre enn det siste manuset.

Under filmspillingen har mange fagfolk, med forskjellige tanker og ideer rundt filmen, jobbet sammen. Jensen har derfor gladelig tatt imot innspill som har ført til at filmen er blitt bedre.

– En film er en levende ting. Jeg kunne sagt til skuespillerne og Pedersen nøyaktig hvordan jeg ville ha det, men det fungerer mot sin hensikt. Det var mange ulike personer som hadde forskjellige meninger som jeg lyttet til.

Les også: – Ja til Hurtigrutebyen

Vakkert samarbeid

I tillegg kom det hindringer på settet, som gjorde at crewet måtte finne alternative løsninger.

– Det jeg synes er så vakkert med film, er lagarbeidet og samarbeidet. Det er så mange hoder som tenker sammen, slik at filmen vokser. Jeg som regissør må ikke undertrykke ulike ideer, men jeg må løfte dem frem.

– Hva har du lært?

– Jeg har lært utrolig mye. Jeg tenker at dette har vært en dannelsesreise for meg. Jeg har lært hvordan man skal skrive manus, samarbeide, og hvordan jobbe med skuespillere. Jeg kunne nevnt så mye.

Les også: Volvo valgte Andøya til nok en reklamefilm

– Fantastisk og skummelt

Onsdag er ikke første gangen at Jensen viser frem film foran et stort publikum. Han har blant annet vist frem filmer i Seattle og i New York.

– Det å vise frem film, er alltid like fantastisk, spennende og skummelt. Jeg lager film fordi jeg trenger å lage film, men også for at andre skal se den. Det betyr noe når noen liker filmen jeg har jobbet med. Jeg er stolt over det vi har fått til. Jeg står for det, men det er jo å blottlegge seg litt.

Jensen ser frem til å vise frem det ferdige produktet.

– Jeg har hatt det kreative ansvaret og er nå ferdig med hoveddelen av arbeidet mitt. Det er en lettelse og litt skummelt. Jeg tror at uansett hva man jobber med, om det er å skrive bok eller hugge i stein, så er det alltid småting å pusse på. På et tidspunk må man se seg ferdig.

Etter hvert håper Jensen at filmen vil bli vist på festivaler.