Nofima er et av Europas største næringsrettede forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien. Hovedkontoret ligger i Tromsø, men Nofima har forskningsvirksomhet i Alta, Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.

Ikke etablert i Nordland

- Vi er ikke etablert i Nordland, og dette ønsker vi å gjøre noe med. Vi vil tettere på næringslivet i dette fylket. Mandag kommer vi til Stokmarknes for å holde et miniseminar for næringsliv og politikere, sier kommunikasjonsdirektør i Nofima, Morgan Lillegård.

Lillegård sier det ikke er snakk om å etablere et nytt kontor, men å være tettere på næringslivet gjennom hovedkontoret.

- Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden. Vi ser at næringsmessig er Nordland det mest ekspansive markedet her nord. Alle barometre tilsier at her vil bli vekst, sier Lillegård.

Vesterålen er viktig

Lillegård drar frem Vesterålen som et spesielt viktig område for næringsveksten i fylket.

- Det vil være Silje Kristoffersen som skal ha dialogen med næringslivet i Vesterålen, opplyser Lillegård.

Kristoffersen er fra Myre i Vesterålen, og har vært sekretariatsleder i Vesterålen regionråd. Hun har også vært ansatt i Nofima tidligere.