Fredag morgen var Alf Brekken og sønner igang med reperasjoner av autovern på moloen mot Stokmarknes. De hadde da vært tilstede siden 02.00 på natta.

- Det har vært veldig høy sjø og mye vind i natt. Det har ført til at autovernet har fått skade og selve moloen har blitt undergravd. Det er lenge siden vi har opplevd en sånn type vær med så høy sjø og en sånn type skader. Resultatet er at vi må reparerere moloen flere steder, sier Magne Berg i Statens Vegvesen.

Som et resultat av reperasjonene på moloen, er farta nedsatt til 50Km/t over brua. Et kjørefelt er delvis stengt. Arbeidet vil pågå i flere dager.

- Vi er avhengig av å få tak i stor nok stein og skadene er mange på forskjellige steder, så vi må bruke noen dager på dette, sier Berg.

Les også: Hadselbrua åpen etter stenging

Synlige spor

Hadselbrua ble natt til fredag stengt i litt over en time på grunn av høy sjø. Som resultat av dette hadde steiner på størrelse med fotballer havnet i veibanen. Det er også rapportert om biler med skader på grunn av dette.

Da undertegnede journalist kjørte over broa i 08.30-tida fredag morgen var det fortsatt synlige rester av stein og grus i kjørebanen.