Fotballfolket holdt sin sesongavslutning i en full Hadselhall på søndag. Den hallen er på den ene siden definitivt bedre egnet for håndball enn den er for fotball. På den andre siden er den konstant mer enn fullbooket.

Idrettsfolket i hele kommunen samlet seg for ett års tiden om et felles prosjekt som tar sikte på å få reist en ny flerbrukshall, slik at plassproblemene kan avhjelpes.

Kristian Eilertsen har jobbet intenst med å finpusse planene, som i disse dager overlates til administrasjonen i Hadsel kommune. Rådmannskolleget skal utarbeide et saksfremlegg, som politikerne på sin side skal behandle i kommunestyret.

Idrettssamarbeid

Selskapet Hadsel flerbrukshall AS er forlengst etablert, og planen er at selskapet skal  drive både «gamle» Vesterålshallen på Melbu, samt Hadselhallen på Stokmarknes - i tillegg til den planlagte flerbrukshallen.

Eilertsen har stilt opp for politikerne i kommunen, og lagt frem planene som de folkevalgte altså snart skal ta stilling til.

Positiv ordfører

Ordfører Siv Aasvik (Ap) kan vanskelig tolkes annerledes enn at hun er svært positiv til idrettslagenes initiativ.

- Dette er et veldig spennende prosjekt. Vi vet alle at det er stort behov for mer hallkapasitet i kommunen. Jeg kjenner godt til at både Stålbrott og de andre idrettslagene har store  problemer med å få treningstider. Det er mange som slåss om tilgjengelige timer, sier Aasvik. Hun synes det er svært positivt at idrettslagene har funnet frem til en modell for samarbeid.

- Attraktiv kommune

- Det handler om å skape en enda mer attraktiv kommune. Det handler om forebygging, og det handler om å kunne gi et enda bredere fritidstilbud. Det er svært viktig for barn og unge, påpeker ordføreren.

- Hva synes du om presentasjonen som du har fått?

- Jeg ser at det er jobbet godt siden sist. Kommunen får den offisielle søknaden en av de nærmeste dagene. Da får vi se endelige tallstørrelser. Jeg registrerer at idretten selv skal forskuttere spillemidlene. Det er en viktig nyhet som har noe å si for den totale pakken for kommunen. Det vil være noen år før kommunen kan forskuttere spillemidler selv, sier Aasvik.

Idretten forskutterer

Sist vinter sa kommunestyret at det vil garantere for lånebeløpet som skal tas opp. Det er imidlertid idretten selv som skal finansiere investeringen.

- Prosjektet er åpenbart mer gjennomarbeidet, og jeg ser blant annet at det er potensial for mer sponsorinntekter. Jeg skal ikke forskuttere behandlingen saken får i kommunestyret, men synes personlig at dette er et viktig prosjekt, sier Aasvik.

Positiv opposisjon

Camilla Skog Rodal er gruppeleder i Fremskrittspartiet i Hadsel. Hun og Siv Aasvik er uenige om mye. Men ikke om hallplanene som er lagt frem.

- Prosjektet som er presentert er veldig godt. Vi har sprengt kapasitet på idrettshallene. Etablering av en flerbrukshall hadde vært svært bra for idretten og fritidstilbudene i Hadsel, sier hun.

- Jeg mener det er veldig bra dersom man nå får et overordnet organ innen idretten som tar ansvar for utleien av Vesterålshallen på Melbu, Hadselhallen på Stokmarknes, samt den nye hallen. Det er nødvendig for å få utnyttet kapasiteten og sponsormidlene.

- Hvilke skjær i sjøen ser du?

- Jeg ser egentlig ingen skjær i sjøen, sier Camilla Skog Rodal.

VA møtte Kristian Eilertsen i Hadselhallen under sesongavslutningen for fotballsesongen 2015 sist søndag. Han er en av flere som har visjoner for hva en ny flerbrukshall i kommunen kan bety for regionen. Bernt Åge Johnsen, som jobber i Blåbyhallen på Sortland er en annen som ser verdien av flere haller som det kan drives idrett i.

- Det er jo åpenbart viktig for Hadsel om man får til noe slikt som dette. Det betyr fotballbaner på Sandnes, Stokmarknes og Melbu, i tillegg til muligheten for å spille fotball i hall på Stokmarknes, sier han.

Styreleder Kristian Eilertsen ser for seg at hadselidretten slår på stortromma sommeren 2017.

- Kommer det et positivt vedtak om flerbrukshallen, så er visjonen at vi inviterer til skandinavisk fotballturnering i Vesterålen den sommeren. Da skal vi kunne levere et rimelig godt tilbud til lag som vil komme hit ut på fotballturnering, sier han til avisen.