Fiskeriparken er i stadig utvikling for å kunne bistå næringslivet i regionen på best mulig måte, og har derfor valgt å omorganisere selskapet ledelse med tanke på de store oppgavene som selskapet skal utføre de nærmeste årene, heter det i en pressemelding.

Det betyr at Stian Frivåg blir ny daglig leder i Fiskeriparken AS. Han tiltrer 1. januar neste år.

Nåværende daglig leder går over som klyngeleder for Arena Innovasjon Torskefisk, men vil fortsatt inngå i Fiskeriparkens ledergruppe.

Orkla

Stian Frivåg arbeider i dag som Commercial Director i Orkla ASA.  Der jobber han blant annet med å støtte og veilede de ulike Orkla-selskapene i deres innovasjonsarbeid, i tillegg til å utvikle en god innovasjonskultur på tvers av alle selskapene.

Han jobber også med å ta frem gode vekststrategier og strategiarbeid generelt i Orkla. Frivåg har lang erfaring med merkevarebygging og innovasjonsarbeid fra nasjonale og internasjonale selskaper som Orkla, Carlsberg, Danone og Mills, ifølge pressemeldingen.

Gleder seg

Etter over 15 år i Oslo i ulike lederstillinger i større konsern, ser Frivåg nå frem til å komme hjem til Vesterålen der han håper å bidra til å skape vekst og utvikling.

– Denne muligheten gir utvilsomt nordlendingen i meg motivasjon og energi, samtidig som det er en veldig spennende og faglig utfordrende stilling. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgavene, uttaler Frivåg i pressemeldingen.

Ett av de nye hovedsatsingene for Fiskeriparken er prosjektet Arena Innovasjon Torskefisk. Dette er en nasjonal satsing som krever mye spiss- og erfaringskompetanse. Nåværende daglig leder Keven Vottestad har hatt hovedansvaret for utarbeiding av prosjektet.

Fornøyd styreleder

Styreleder Svein Egil Stavem er veldig glad for at Fiskeriparken AS har fått Stian Frivåg med på laget.

– Stian Frivåg vil tilføre selskapet en kompetanse som er unik, han har erfaring med innovasjons og utviklingsprosesser fra et meget høyt nivå. Han er spesialist på merkevarebygging, og dette er kvaliteter som næringslivet i regionen trenger kompetanse på. I tillegg er han en utrolig trivelig kar, legger Stavem fornøyd til, som er overbevist om at omorganiseringen vil skape mer spisskompetanse hos Fiskeriparken.

– Jeg er veldig fornøy med denne omorganiseringen. Selskapet tilegner seg spisskompetanse, og videreutvikler klyngeledelsen ved at Keven Vottestad får fokusere på denne viktige oppgaven. Samlet sett vil dette gi Fiskeriparken en større innovasjonskraft, og jeg ser fram til å kunne presentere en slik ressurs for bedriftene i regionen, slår han fast.