Facebook-siden til Stokmarknes Vel brukes også som en kanal for de næringsdrivende til også der opplyse om hva de driver med, for å fortelle om tilbud og nyheter, og til å rose hverandre. Av og til rises det litt også, og da stiger engasjementet.

Lys slukket

- Etter en kveldstur i Stokmarknes sentrum får man ikke mye julestemning, skrev Rolf Ivan Iversen på siden denne uka. Selv jobber han med profilering og salg gjennom bedriften Trykkmann.

- Flere butikker har slukket  lys etter stengetid. Det kan være at et lysrør i skiltet står og blinker. Flere mangler utelys over eller rundt butikken. Det hjelper ikke at en bare har en julestjerne eller noen julekuler i vinduet for å øke salget, skrev han. Lasse Uppmann, som driver nystartede Markedsbrygga friluftsliv ble først forbannet. Han følte seg truffet av kritikken. Deretter lettet irritasjonen.

Julepynt

- Jeg trengte dette, og det gjør sikkert flere, skriver Lasse.

Han har siden i sommer  jobbet døgnet rundt for å skape sin egen arbeidsplass. Nå skal han finne frem julepynten, og sørge for å få finpusset adventsstemningen i og utenforbutikken sin.