Fylkesrådet vil delta i regjeringens utarbeidelse av en utredning for fremtidig kryssing av Hadselfjorden, melder Nordland fylkeskommune.

– Det er avgjørende at staten dekker alle kostander knyttet til denne utredningen, sier sortlending og fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund (Sp).

Les også: Etterlyser initiativ om Hadselfjordtunnelen

– Staten med egeninteresse

Fylkeskommune skal ha fått tilbud fra Samferdselsdepartementet i august om å bidra til å utarbeide en konspetvalgsutredning (KVU) for fremtidig kryssing av Hadselfjorden, en strekning fylkeskommunen har ansvar for.

– Det er positivt at staten vil bidra til å videreutvikle infrastrukturen i nord. Samtidig er det klart at staten har en klar egeninteresse i denne utredingen, sier Nordlund.

Les også: – Vi er også utålmodige

Forventer sentral rolle

Fylkesråden sier det spesielt gjelder innen sykehus- og lufthavnstruktur i Lofoten og Vesterålen, og han er opptatt av at utredningen ivaretar statens, fylkeskommunens og de berørte kommunenes interesser.

– Det er viktig at alle grenseflater mellom vei-, ferje- og lufthavnstruktur blir vurdert i utredningen. Vi forventer at fylkeskommunen blir en viktig part i arbeidet med mandatet for utredningen, sier fylkesråden.