Erik Treimann og Martin Ask Eriksen fra Stokmarknes har mye av ansvaret for musikkvideoen til Karpe Diems nye låt «Hus/hotell/slott brenner».

– God stemning

Treimann har hatt redigeringsansvaret, mens Ask Eriksen har hatt ansvaret for spesialeffektene.

– Tilbakemeldingene har vært ekstremt fine. Men vi har jo ikke akkurat fått konstruktiv kritikk av selve musikkvideoen, sier han.

– Men det er god stemning, legger hadselværingen til på telefon fra Oslo, hvor han akkurat har fått seg et eget atelier i Brugata.

Frem til nå har han jobbet på gutterommet.

– Vi startet å jobbe med musikkvideoen like før jul. Det er den største produksjonen jeg har vært med på når det gjelder set og locations.

Les også: Hadselværing vant stor nordisk pris

Bloggpremiere

For selv om hadde redigeringsjobben, var han også med og bidro under selve innspillingen.

– Jeg jobbet mye med lys under innspillingen, før jeg brukte rundt halvannen uke på å klippe ferdig videoen i samarbeid med regissøren.

Og rapduoen likte det de så.

– Vi visste de kunne være litt kresne, men vi fikk gode tilbakemeldinger på det første utkastet, så vi visste at dette gikk bra.

Musikkvideoen hadde mandag premiere på bloggen til den mye omtalte Sophie Elise Isachsen fra Harstad.

– Det var en kjempekul idé. Hun har jo flere lesere enn de fleste aviser har. Karpe Diem er kjempesmarte folk.

Les også: Ny epoke for Laterna Magica

Fikk telefon

Isachsen, som nylig ble kåret til årets blogger, forklarer innlegget slik:

– For et par uker siden fikk jeg en melding på telefonen fra gutta i selveste Karpe Diem. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne ører da de ville ha premiere på sin nye låt og video på min blogg, og jeg forsto heller ikke hvorfor med en gang. De trenger ikke meg for å nå ut til mange, og de kunne sluppet videoen hvor som helst, skriver Isachsen på sin blogg, ifølge ht.no.

Hun skriver videre at hun sa ja til å ha premiere på videoen på sin egen blogg på grunn av tematikken i låta, som omhandler det å være forbilde og rollemodell, ifølge ht.no.

Les også: Flinke på film

Enda et duoprosjekt

Erik Treimann sier han nylig har bidratt også for en annen kjent musikerduo.

– Jeg har vært med i et Röyksopp-prosjekt, som kommer ut 11. februar. Prosjektet består av en låt og en video, men mer kan jeg ikke si nå.