Det hele skjedde for noen uker siden. Fotograf Olav Stubberud skulle lage en promo for Kygo sin konsert på den kjent Ibiza-klubben "Ushuaia". Han ble opptatt med et annet prosjekt da videoen skulle klippes. Ikke lenge i forkant hadde Martin Ask Eriksen vært i kontakt med Stubberud hvor han uttrykte ønske om å jobbe mer med klipping.

Se videoen til Martin her

- Jeg fikk da en henvendelse fra Stubberud om jeg ville klippe promoen for Kygo. Det sa jeg ja til.

Ask Eriksen fikk derfor tilsendt råmateriale som Stubberud hadde laget fra Kygo sin Cloud 9-turné i USA, blant annet i Miami, Chicago og Los Angeles. Han fikk full kunstnerisk frihet for å lage en promofilm på opp mot to minutter.

Ask Eriksen fikk så velge mellom tre Kygo-låter til ha som lydspor til promoen. Resultatet ble en to minutter lang video som han så sendt tilbake til Kygo sine produsenter. Han fikk så et par rettelser, blant annet på at han måtte ha mer fokus på Kygo sine samarbeidsartister. Da dette var gjort sendte han det tilbake. Produksjonsselskapet kom så tilbake til Ask Eriksen med et ønske om at han skulle implementere noen klipp fra Ibizia. Dette hadde han ikke tid til da han da var i full gang med andre prosjekter.

- Jeg ga derfor fra meg harddisken slik at noen andre kunne fullføre promoen. 95 prosent av videoen er klippet av meg. Det var veldig gøy å jobbe med så flotte bilder som Stubberud står bak, sier Ask Eriksen.

Håper på mer

Ask Eriksen håper nå på flere jobber med klipping.

- Det er det jeg er utdannet som. Denne jobben gjorde jeg utenom min faste jobb i produksjonsselskapet Mastiff.. Jeg håper de var såpass godt fornøyd at de tar kontakt igjen, for det hadde vært veldig gøy å jobbe mer med Kygo.

Parra-parra-paradise

I dag jobber Ask Eriksen med post-produksjonen på Paradise Hotel.

- Jeg har ansvaret for grafikk og animasjoner på årets sesong på Paradise Hotel. Så det tar opp mye av tiden min. I tillegg jobber jo Mastiff med produksjoner som Hver Gang Vi Møtes, sier Ask Eriksen som forteller at han trives godt i jobben og har mange prosjekter å henge fingrene i.