Thor Ivar Guldberg fra Melbu fikk i 2014 nei fra formannskapet til sin dispensasjonssøknad fra LNFR for å kunne starte arbeidet med å etablere et sjørettet reiselivsanlegg. Fylkesmannen reiste innsigelse mot planene i 2010. Kommunestyret avviste planene i 2014 på bakgrunn av innspill fra Fylkesmannen, og på bakgrunn av merknader fra andre berørte parter.

I forkant av formannskapsmøte i Hadsel 10.mai skriver rådmannen:Rådmannen velger å tolke Guldbergs søknad som et planspørsmål, der han ønsker å få signaler fra politisk nivå om det er greit at han igangsetter planleggingen med tanke på å få etablert et fremtidig sjørettet reiselivsanlegg i et formålsområde der slikt i utgangspunktet ikke er tillatt. Dette er i utgangspunktet en fornuftig framgangsmåte slik som anført tidligere i saksfremlegget. Rådmannen konstaterer imidlertid at politisk nivå flere ganger tidligere har avklart saken med negativt utfall, og således kunne Guldbergs søknad vært avvist på administrativt nivå med utgangspunkt i de politiske vedtakene som er gjort.

I det nye forslaget fra Guldberg er blant annet veiløsningen endret. Det mener rådmannen ikke er nok. Han ber politikerne om å avvise søknaden. Rådmannen skriver:- Rådmannen understreke at kommunen ønsker næringsutvikling i Hadsel noe som klart fremgår av kommuneplanens samfunnsdel. Vi ønsker nye tiltak, vi trenger gründere og vil skal være mulighets- og utviklingsorientert. Men ikke for enhver pris: Hensynet til en bærekraftig utvikling til beste for den enkelte, samfunnet og framtidige generasjoner må stå sentralt, heter det i sakspapirene.