H.M. Dronning Sonja innvier "Dronningvarden" på Stortinden ved Årstein helt sør i Raftsundet torsdag 14. juli 2016. Dette melder Vesterålen Turlag i ei pressemelding.

- Det er vel kjent at Dronning Sonja gjennom mange år har vært en særs aktiv bruker av natur og kultur i Lofoten og Vesterålen. Derfor er det ekstra hyggelig at Dronningen nå har takket ja til å innvie en "Dronningvarde" på fjellet Stortinden (530 moh.) på Hinnøyas absolutte sydvestspiss, sier leder i Vesterålen Turlag Trond Løkke.

Invitert av turlaget

Det er Vesterålen Turlag og Lofoten Turlag som har invitert Dronningen til å forestå åpningen av varden og tilhørende plakett, og dette blir et åpent arrangement hvor publikum er velkommen til å delta. Ordførerne i Hadsel og Vågan har takket ja til å være til stede. Programmet rundt arrangementet er ikke fastlagt, men det vil bli lagt til rette for at alle som ønsker å delta skal få muligheten til å overvære en offisiell samling på "Salen" før varden.

- Selve varden er plassert på et sted hvor ikke så mange kan oppholde seg samtidig, men alle skal etter åpninga få anledning til å besøke "Dronningvarden", avslutter Trond Løkke, som håper og tror arrangementet kan bli et hyggelig møte mellom turfolk og turdronninga vår.