Hurtigruteskipet er på tur sørover med den gamle hurtigruta MS Lofoten. Stokmarknes var selvfølgelig et av stoppestedene. 6. juli skal båten åpnes i Svolvær. Kake, musikk og taler sto på menyen under den lille folkefesten.

Jomfrutur

"MS Spitsbergen" la nylig ut fra Bergen på sin jomfrutur langs kysten. Gamle "MS Lofoten" seiler med på ferden langs Norges kyst, fra Bergen til Kirkenes og sørover igjen. "MS Spitsbergen" er et moderne og miljøvennlig skip, og gjør en fart på 16 knop. Dette topp moderne explorerskipet skal seile langs Norgeskysten og til Arktis.

Stor stas

Hurtigruteentusiast Kjell Hansen syns det var stas å få besøk av Spitsbergen.- Båten er fin. Den er litt mindre enn de gamle hurtigrutene. Disse Explorerne  er ikke like tunge  og gamle kunstverk sånn som MS Kong Harald, men allikevel praktfullt.

Han gleder seg til å ta en tur om bord for å se.- Jeg har mye erfaring og nostalgi knyttet til hurtigruta. Jeg jobbet som servitør  på M/S Finnmarken som ligger på land her. Der serverte jeg turister og gamle lorder fra England. Det er en tradisjon at hurtigruta skal innom her. Han håper at turistene tar en tur innom Hurtigrutemuseet.- Det er viktig at passasjerene støtter opp om museet.

Lang kø

Det dannet seg en heftig kø foran inngangen til Spitsbergen. Alle var nysgjerrig og ville inn å se.

Ordfører Siv Dagny Aasvik ønsket mannskapet velkommen på land. Skipet fikk samtidig æresmedlemskap i Hurtigrutemuseets forening.