Nylig vant MIL komfortabelt 2–0 mot Medkila på bortebane. Nå rettes alle krefter inn mot å banke Sortland på hjemmebane 2. juli. I fjor vant MIL to av to kamper. I år har SIL tatt MIL-skalpen en gang (i cupen). MIL har til nå hatt blandede resultater. Sortland startet sesongen fantastisk, men har vist en litt dalende formkurve i det siste.

Rønning tror at rammen om kampen kan bli veldig godt. Går alt som planlagt, er MILs nye tribuneanlegg ferdig til kampen mot Sortland.

– Og troppen er skadefri?

– Nei, vi har ganske mange som er småskadd, men vi stiller med det beste laget som vi kan stille med, sier Rønning ei kort uke før kampen spilles. Han spår at hjemmekampen mot Sortland kommer til å bli svært spennende.

– Det blir en skikkelig «rysare» (skrekkfilm på svensk), sier Rønning

Oppvarming

Sist helgs kamp mot tabelljumbo Medkila er bare for oppvarming å regne i forhold til lokalderbyet mot Sortland.

– Vi gjennomførte kampen godt. Medkila skapte få problemer for oss, de hadde noen halvsjanser på kontringer. Vi hadde en flott laginnsats, det var nok «trøkk» i spillerne, men vi «faller av» innimellom. Vi har ting å jobbe videre med, sier Rønning.

Adrian Pedersen

På et kollektivt god dag, var det Adrian Pedersen som berget poengene for MIL. Han har løftet seg i det siste, etter å ha vært uvanlig anonym i sesonginnledningen.

– Adrian skåret to flotte mål. Det første målet kom på et frispark midt foran mål. Adrian løftet ballen over muren og satte ballen til venstre for keeper. Skuddet var så å si utakbart. 2–0 målet kom da Erlend Robertsen (bildet t.h) sendte en stikker til Adrian. Han mottok ballen på 17 meter, dro av en Medkila-spiller og plasserte ballen nede til venstre for keeper, sier Rønning.

Så blir det spennende å se om det blir like mye nerve i årets lokaloppgjør som det var i fjor. På Melbu er man stadig nærmere å få ferdig tribunen. Denne uka er deler av taket kommet på plass. Det samme er mange av setene.