– Trollfjorden er et trangt farvann og er mye brukt av alt fra store cruiceskip til fritidsflåten om sommeren, sier seniorrådgiver Anniken Aasjord ved regionkontoret i en pressemelding.

For å unngå farlige situasjoner har Kystverket Nordland kommet fram til at Trollfjorden delvis må stenges for ferdsel under innspillingen, på grunn av skipene som er involvert i selve produksjonen.

Les også: Hollywood i Hadsel

Vaktbåt

Kystverket Nordland har under behandlingen av søknaden fra Truenorth AS på vegne av Paramount Pictures hatt saken ute til bred høring.

Det kom inn flere innspill om at stenging av Trollfjorden ville få konsekvenser for lokale reiselivsaktører, som bruker Trollfjorden daglig. Vilkåret om ferdselsrestriksjon i tillatelsen gjelder 1.-2. august og kan utvides til 5. august hvis det oppstår utfordringer.

– Vi har tatt innspillene vi har fått på alvor og kommet fram til en løsning der Trollfjorden er åpen for fri ferdsel til faste tidspunkt i løpet av dagen, mens den resten av døgnet vil være stengt, sier Aasjord.

Det vil være vaktbåt ved åpninga av Trollfjorden.

– Vi har satt som vilkår til tillatelsen at det skal være vakt tilgjengelig via telefon for de som trenger å vite når de kan besøke Trollfjorden. Ferdselrestriksjonen gjelder også fritidsbåter.

Åpningstidene

I disse tidsrommene vil Trollfjorden være åpen for ferdsel i begynnelsen av august:

Åpningstider 1. august:

11.30 – 1200, 16.30 – 19.00, 22.45 – 00.00

Åpningstider 2., 4. og 5. august:

11.30 – 12.00, 16.30 – 17.30, 22.45 – 00.00

Åpningstider 3. august:

07.30 – 09.00, 11.30 – 12.00, 16.30 – 17.30, 22.45 – 00.00

Les også: Vil ha Hollywood til Vesterålen

– Grundig vurdering

Kystverket Nordland har lagt vekt på at filminnspillingen er av regional og nasjonal interesse, og et resultat av regjeringens insentivordning for film- og serieproduksjoner.

– Kystverket skal også legge til rette for næringsvirksomhet langs kysten, og for regionkontoret i Nordland er det første gang at filminnspilling har havnet på sakslista vår, sier regiondirektør Fridtjof Wangsvik.

Regiondirektøren sier de har grundig vurdert bruken av farvannet og utfordringene Trollfjorden byr på når det gjelder manøvrering, spesielt for større skip.

– Vi har kommet fram til en god løsning for alle parter, som ikke utfordrer sjøsikkerheten. For oss har det også vært viktig å legge til rette for en filminnspilling som har stor markedsverdi både regionalt og nasjonalt, sier han i pressemeldingen.