Mandag kveld møttes Luna og Stokmarknes til oppgjør i vesterålsavdelinga i fotballens femtedivisjon.

Stokmarknes åpnet kampen på Straume kunstgress best, med et par halvsjanser like etter kampstart, men det var Luna som skåret først. Mats Kristoffersen ble frispilt, og satte ballen kontrollert i krysset i det niende spilleminutt.

I det 34. minutt gikk Luna opp til 2-0 etter et frispark. Ballen ble stusset i feltet og havnet hos Henning Tande, som helt umarkert bredsidet inn ballen.

Amper stemning og rødt kort

Tonen på banen var meget amper, det var tidvis langt flere "dommere" på banen enn spillere. Kampens egentlige dommer forsøkte å roe gemyttene, men tett etter 2-0 målet havnet Lunas Mats Kristoffersen i en tøff duell med SILs Andreas Enoksen. Sistnevnte hadde gult kort fra før, og fikk marsjordre. Kristoffersen fikk gult for reaksjonen etterpå. Han knuffet til Stokmarknes-spilleren. Heldigvis roet gemyttene seg noe, og det meste av tiden resten av kampen brukte spillerne til å spille fotball i stedet for å klage på eller til dommeren.

Luna tok kontrollen

Etter 48 minutter spilt la Lunas Mats Kristoffersen på til 3-0. Han fikk ballen på cirka 20 meter, dro seg fri og nettet kontrollert.

4-0-målet sto Karl Erik Bjerkan for. Han fikk ballen 20-25 meter fra mål, avanserte noen meter og skjøt en markkryper i høyre hjørne. Nydelig skåring!

Etter dette noterte både Thomas Albrigtsen og Mats Hulthin seg med en skåring hver, og Luna vinner til slutt 6-0 over gjestene.  Seieren var selvsagt fortjent. Luna var desidert mest giftige. I perioder satt passningsspillet som støpt, og etter hvert som Stokmarknes-spillerne ble slitne, fikk Luna store rom å boltre seg i.

Tage Ellingsen spilte en meget godt kamp for hjemmelaget. Han kriget enormt på midtbanen, og var sentral i en god del av det som skjedde offensivt.

Skuffet trener

For Stokmarknes var kampen en nedtur. Laget slo Melbo 3 hele 8-0 i forrige kamp.

Stokmarknes-trener Mats Reiertsen var skuffet etter kampen. Han mener dommeren ødela.

- I mine øyne hadde vi full kontroll på kampen den første halvtimen. Luna scoret på en overgang, og fikk 2-0-målet på et frispark som aldri skulle vært frispark. Etter hvert får Luna mye rom, og scorer flere mål, men våre spillere ga aldri opp, sa Reiertsen etter kampen.