4. september inviterer Vestrålen turlag til tur langs denne ruta. 10 topper i Hadsel skal bestiges på én og samme dag. Foto: Vesterålen turlag

Det er snart duket for den populære 10-toppersturen i Hadsel.

– I fjor gjennomførte 230 turen, i år håper de på 300, sier Sølvi Mathisen i en pressemelding fra Vesterålen turlag. I år fyller arrangementet fem år, noe som skal feires.

– Vi feirer jubileet ved å invitere alle til gratis deltakelse, enten de går 5-toppersturen, 10-toppersturen eller familieturen, forteller Mathisen.

Sju timer på tur

4. september er datoen for årets 10-topperstur.

– Starten er fra Markmarka, bygda som ligger rett nord for flyplassen på Skagen. De ti toppene utgjør cirka 18 km, 1600 høydemeter, og med vanlig gangfart blir det en 7-timers tur. Løypa er krevende nok om man ikke har trent litt og er forberedt på en lang dagstur, og kan derfor underveis enkelt gjøres om til en 5-topperstur, forteller Mathisen.

Barnevennlig løype

Det legges også til rette for barna, med en noe kortere tur med aktiviteter underveis. Blant annet blir det fisking og grilling ved Nils Persavatnet. Nytt av året er det at de som ønsker, kan gå på tid. Stokmarknes O-lag stiller ifølge arrangøren opp med elektroniske tidtakerbrikker, og sørger for tidtaking.

Det blir også vakter på de ti toppene.

– Og en lang turdag krever en sekk med tøy tilpasset været og godt med drikke, matpakker og litt ekstra med sjokolade og nøtter, avslutter Mathisen.

Disse toppene skal bestiges på turen:1. Kleksura 285 moh2. Lauklitinden 460 moh3. Storbåtsegga 638 moh4. Småtindan 677 moh5. Kalvdalsheia 629 moh6. Kjølen 547 moh7. Litjtinden 535 moh8. Kvannkisttinden 505 moh9. Torghatten 376 moh10. Skavnakktinden 341 moh