Gruppelederne på fylkestinget er på en tre dagers rundreise i Vesterålen. Siste stopp på politikernes plan er Hadsel onsdag. Der blir det blant annet tur til Nordlaks på Stokmarknes, blant annet for å høre om det mye omtalte Havfarm-prosjektet.

Tirsdag ble det kjent at Nordlaks har fått lov til å gå i gang med sitt havbrukskonsept. Skipet som skal bygges til formålet vil ha en lengde på hele 430 meter, med 54 meter bredde. Det skal kunne romme to millioner laks, ifølge Sysla. I oppdrettsfylket Nordland er politikerne naturlig nok interesserte i å høre nærmere om prosjektet.

På Stokmarknes har det i tillegg vært mye snakk om byplanleggingen de siste årene. Hvordan skal sentrum se ut, og hvordan skal man løse de trafikale utfordringer? Fylkeskommunen og kommunen har hatt kryssende synspunkter på blant annet busstraseen. Nå skal teknisk avdeling i kommunen legge frem planer for de fylkeskommunale politikerne.

Hadsel VGS er i gang med skoleåret. På programmet står også et besøk der, med informasjon om det mye omtalte nybygget, samt om skolens tilbud. Under skolebesøket vil også Hadsel kommune informere om oljevern- og miljøsenterplanene for Fiskebølvika.