90: Luna er klart nærmest skåring nå. Dommeren har litt tid å legge til for skader. Klarer Stokmarknes å holde unna? SIL er en tå unna skåring etter å ha blitt spilt alene med keeper. Nå er det Luna som berger seg. Det er krampetendenser over hele banen. Det strekkes ut over en lav sko. Og der - noen minutter på overtid blåser dommer Jørgen Hegstad fra Sortland for full tid. Dommeren gjorde forøvrig en utmerket kamp.

86: Kampen nærmer seg slutt. Det produseres få sjanser nå. Plutselig er imidlertid Luna svært når skåring. Målvakten redder mesterlig. SIL kontrer, men evner ikke å slippe ballen videre til medspillere, og stoppes før det blir farlig.

79: Hjemmelaget balanserer en hårfin offsidetaktikk. De lar gjestene upresset slå lange baller uten at markeringene sitter. Det kan straffe seg. Hjemmelaget er fortsatt nærmest skåring.

76: SILs spillere står i kø for å skåre. Luna redder ballen bort fra målet sitt på mirakuløst vis. Nå er det hjemmelaget som kjører kampen igjen. Sondre Bentzen gjør livet surt for Lunas forsvar.

75 min: Det er ingen av de to lagene som har lyst til å gi fra seg poeng i kampen. SIL er kommet til hektene, menLuna er stadig frempå. Og nå får laget mer plass å spille på. Luna gir også bort mye rom til hjemmelagets angripere, så nå er det åpent.

MÅL: 65 min: De første tegnene til at lagene begynner å bli slitne viser seg. Det gjøres flere feil. Det viser seg når Luna får til en ny redusering. Dermed står det 3-2.

MÅL: 3-1. Luna er med i kampen igjen, etter sin redusering. Den kom etter 50 minutter spill. Tre mål er ingen trygg ledelse i 5. divisjon. Kampen er jevnere etter hvilen. Hjemmelaget klarer ikke å spille ut gjestene slik de gjorde før pausen. Luna har demmet opp for de farlige gjennomspillene, og får til et visst spill på egen hånd.

Da blåser dommeren kampen i gang igjen. Stokmarknes leder altså 3-0. Klarer Luna å hente inn ledelsen, eller fortsetter SIL kjøret?

Etter første omgang står det 3-0 til hjemmelaget. Luna har vært en skuffelse, mens Stokmarknes på sin side har gjennomført en flott omgang. Spesielt hjemmelagets Lazar Todorovic har vært en avgjørende forskjell på de to lagene. Vi har også latt oss imponere av SILs defensive organisering. De rødkledde har hatt tilsynelatende full kontroll.

Den første halve timen har vært en underholdende affære. For Stokmarknes sin del må kampen så langt ha vært veldig morsom. Det meste har klaffet offensivt, og defensivt har laget nøytralisert motstanderne fra Bø.

MÅL: 3-0. Etter 18 minutter skårer Sondre Bentzen, etter glitrende forarbeid av Lazar Todorovic. Så langt er det real overkjøring fra Stokmarknes.

MÅL: 2-0. Etter ni minutter leder Stokmarknes 2-0. Det var Andreas Celius Enoksen som kjempet ballen i mål etter hjørnespark.

MÅL: 1-0. 7 min: Mats Reiertsen får ballen på 16 meter, vender vekk sin oppasser, og triller ballen sikkert i mål forbi Lunas målvakt. Bare minutter senere er Luna alene gjennom, men SILs unge Mats Overholdt gjør en mesterlig redning. Best på banen i starten av kampen har en suveren Lazar Todorovic vært for hjemmelaget.

Det er nest siste serierunde for de to lagene. Det er som kjent fem lag i denne divisjonen. Andenes er suverene på topp, mens Sortland B har kjempet seg til en andreplass. Luna er midt på tabellen, og har 20 poeng. Hadsellagene Stokmarknes og Melbo ligger nest sist og sist. De ligger imidlertid langt bak på tabellen, så Luna kan ikke tas igjen. MIL3 kan med maks uttelling ta igjen Stokmarknes. De to har henholdsvis 10 og 7 poeng.

Tirsdag møtes Melbo 3 og Sortland. Neste uke tar serievinner Andenes imot Stokmarknes til hjemmekamp, mens Luna får Melbo 3 på besøk.

Tabellen før dagens kamp:Andenes        36Sortland B      28Luna              20Stokmarknes  10Melbo 3           7