Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) delte i sommer ut midler til frivillige organsiasjoner øremerket integreringstiltak for beboere i asylmottak i Nordland. Hadsel Røde Kors var én av søkerne som fikk midler, og ble tildelt 224.000 kroner.

Sammen med Frivillighetssentralen har de satt i gang et tredelt prosjekt hvor asylsøkere skal få infomasjon, en introduksjon til friluftsliv og utveksling av matkultur. Målet er å bidra til forståelse, integrering og språkkunnskaper.

Norsk og syrisk fårikål

Som en del av prosjektet har 12 beboere ved asylmottaket Bankplassen på Melbu vært på Ørnheihytta i helga, sammen med to personer fra Hadsel Røde Kors og én frivillig.

- Alle dro opp på lørdag, noen gikk og andre ble kjørt. Etter en god lunsj ble det mulighet til å prøve fiskelykken. Middagen var både en norsk og syrisk utgave av fårikål, forteller Ann Karin Davidsen i Røde Kors i en pressemelding til VOL.

Søndag fikk gjengen innføring i tur-bekledning, og kursing i enkel førstehjelp.

- Bli med som frivillig

- Utover dette var det sosiale meget viktig. Det var mye latter, samtaler på norsk, engelsk og arabisk - i tillegg til finger- og kroppsspråk. I en slik setting lærer vi mye av hverandre, sier Davidsen.

Hun håper flere ser viktigheten av å bidra til å hjelpe beboerne på asylmottak.

- Bli gjerne med som frivillig neste gang Hadsel Røde Kors skal arrangere en slik tur til Ørnheihytta, oppfordrer Davidsen.