Generalplan for investering og vedlikehold i Hadsel har avdekket et enormt etterslep hva gjelder behov for oppussing av kommunalt eide bygg. Det er et behov på omlag 216 millioner kroner, som gjør at både administrasjon og politikere blir stadig mer desperate.

- Vi må bruke mer på vedlikehold, sa Jan Steffensen fra talerstolen. Han advarte samtidig mot riving av bygg som han mener kan berges. Steffensen har vært forkjemper for tilbudene på Ekren i flere år, og mener forslaget som nå er kommet kan true planene for sykehjemmet.

Posisjonspartiene har foreslått å få utredet samling av tilbud i Melbu sone. Tilbudet skal være spesialisert på langt fremskreden demenssykdom, og i tillegg skal det være uteareal som innbyr til bevegelse for brukere, ansatte og pårørende. Tilbudet skal ifølge forslaget inneholde både heldøgns omsorgsboliger og sykehjemsplasser.

- Utredningen må vise samfunnsmessige, driftsmessige - og økonomiske vurderinger av samling enten på Ekren eller Melbu, heter det i forslaget. I handlingsplanen bes rådmannen legge frem forslag på hvilke hadselbygg som kan selges fra Hadsel kommune.

Forslaget fra posisjonspartiene ble vedtatt.