Stormen rundt Hurtigrutens Hus begynte allerede for flere år siden. I 2011 fremmet posisjonen et forslag til vedtak i kommunestyret om kjøp av da private Hurtigrutens Hus. Bakgrunnen var at daværende Nordland Universitet ikke hadde plass å være i Hadsel. I verste fall kunne det føre til at Hadsel kommune mistet universitetet. Derfor foreslo posisjonen et kjøpt av Hurtigrutens Hus.

Forslaget gikk gjennom på møtet med ordførerens dobbeltstemme.

Dette førte til het debatt i etterkant og har nå blusset opp igjen.

For to uker siden trakk styremedlem i Hurtigrutens Hus seg, Arne Ivar Mikalsen seg i protest mot behandlingen kulturhussjef John Lauvland Pettersen hadde fått.

På leserbrev-plass har ikke stormen rundt styret lagt seg. Onsdag kom tidligere kommunestyredlem av Frp, Arild Jakobsen med et innlegg hvor han kritiserte ledelsen i styret for fremgangsmåten.

I innlegget kritiserer han Arne Ivar Mikalsen, Lina Vibe og tidligere posisjon for å skape en mediestorm som er unødvendig.

"Den lokale mediestormen er egentlig en  fillesak og en del av opposisjonens negative kampanje mot kommunens politiske ledelse. Kan jeg spørre Vibe, Mikalsen og Arild Jakobsen hva som var formålet med å kjøpe H. H. De tallene som ble lagt frem som skulle gi inntekter var vel mye bløff. Vet Jakobsen noe mer om dette. H. H. er et prosjekt som er igangsatt av Frp, Høyre, Venstre og MOS.", skriver han blant annet.

Leserinnlegg fra Rune Guldberg: - Mediestormen rundt Hurtigrutens Hus er skapt av opposisjonen Nytter ikke

Arne Ivar Mikalsen svarte tidlig etter at VOL sendte han innlegget på kritikken på følgende måte.

- Når det gjelder Rune Guldberg, så er det en person jeg av erfaring vet at det ikke har noe for seg å argumentere med. Hverken for eller mot. Derfor ser jeg ingen hensikt i å gjøre det nå heller. Jeg vil ikke si annet enn at han som vanlig ser ut til å vite mer enn alle andre. Også de som har vært til stede i prosessene. Men det vet han heller ikke denne gangen.

Hele innlegget kan du lese her.

Lina Vibe i Høyre om kritikken fra Rune Guldberg: - Personlig mener jeg prosessen rundt kjøpet burde vært håndtert på en helt annen måte Tar selvkritikk

Høyres Lina Vibe er en touch mer diplomatisk i sitt tilsvar. Hun tar langt på vei selvkritikk på vegne av tidligere posisjon for måten kjøpet av Hurtigrutens Hus ble gjennomført på.

- Personlig mener jeg prosessen rundt kjøpet burde vært håndtert på en helt annen måte enn det som ble gjort, skriver hun i sitt tilsvar.

Hun mener likevel at kjøpet av huset i sin tid, kan forsvares.

- Da forrige posisjon kjøpte Hurtigrutens Hus (HRH) var det for å sikre Nord Universitets (den gang Høgskolen i Bodø) tilstedeværelse i Hadsel, samt utvikle et enda bedre kulturtilbud i Hadsel. Å beholde sykepleier- og lærerutdanning i Hadsel så vi på som særlig viktig, da dette er nøkkelkompetanse for kommunen, og fordi det kan virke som at steder med tilbud om høyere utdanning også klarer å 'holde på' befolkninga bedre enn de uten dette tilbudet.

Også Arild Jakobsen har gitt sitt tilsvar i saken. Han mener Guldberg roter seg bort.