Kulturhuset har fått til noen forbedringer av økonomien.

– Når det gjelder administrasjon finner vi ut at vi stort sett er ajour når det gjelder sykepenger. Per i dag har vi en person som er sykemeldt hundre prosent.

– Når det gjelder kulturhusarrangement har vi arrangement gjennom hele året. Det er veldig vanskelig å periodisere, ved for eksempel at vi har store konserter nå i høst, mens vi har hatt mindre ting tidligere. Dermed er det vanskelig å si at vi "burde vært" på 75 prosent inntekt nå. Det samme ser vi på utgiftssiden. Vi har veldig godt salg på tre av de store arrangementene som skal være nå i høst. Zoo, Sivert Høyem, Dag Sørås, foredrag og teater er ting vi selger godt på nå i høst, sier fungerende leder Ketil Johnsen.

– Langt å gå

Kinosjefen Johnsen forklarer om driften av kinoen at den drives med 390.000 kroner i pluss så langt i år. Selve Hurtigrutens Hus - stordriften av huset - gjelder blant annet vasking, strøm, utleie.

– Her skal det sies at når det gjelder leieinntekter er det gjort store grep for å få leid ut. Vi ser at det gir effekt. Det er fremdeles langt å gå, siden eksempelvis avtale med universitet og museum ikke er i havn. Men vi har større leieinntekter enn før. Det er betryggende. Vi skal være nøkterne når vi snakker om resultater. Vi vet det er store utfordringer vi har når det gjelder økonomi. Det betyr at vi må fortsette å jobbe steinhardt med leieavtalene. Vi skal vise omverden og eiere at vi skal klare å snu skuta, sa Johnsen.

Les også: Kulturhuset må betale ti månedslønner

Vil jobbe steinhardt

Ketil Johnsen forklarte om catering at mye av dette kommer på høsten, slik julebordsesongen naturlig nok også gjør.

– Skal jeg "tallknuse" det du sier, får vi fra kommunen 2,6 millioner kroner i tillegg til 1,8 millioner kroner på overforbruk. Vi er nede på 1,1 millioner kroner i underskudd. Hvis det jobbes steinhardt kan vi muligens kunne se hvem som helst i øynene når vi er ved årsskiftet, sa styremedlem Britt Solvik i styremøtet i kulturhuset fredag.

– Det er en gledelig rapport som er lagt frem, og det er fra nå og utover de store inntektene skal komme. Selv om vi sliter med å tjene penger på catering, må vi være veldig forsiktige med å antyde at det ikke skal være et tilbud ved huset, sa styreleder Lars Rask under møtet.

– Det skal være fullt mulig å komme innenfor det budsjetterte underskuddet i år. Da skal vi være fornøyd, så langt, la han til.

Krasj i systemet

Fungerende daglig leder Ketil Johnsen mener godt humør må vises.

– Det er gøy å kunne vise omverdenen at det jobbes godt her.

– Vi har hatt krasj i økonomisystemet, som nå er i orden. Vi har fått sendt ut fakturaer for en million kroner, og det er en lettelse, ble det opplyst under møtet.