Ifølge eier Kine Wian er grunnen vedtaket i kommunestyret i Hadsel forleden, da man valgte å gå inn for å flytte ungdomstrinnet fra Sandnes og Strønstad til henholdsvis Stokmarknes og Melbu.

– Sandnes skole er en stor støttespiller når det gjelder den daglige inntekten vår. Vi ser ingen vits å drive rådrift av oss selv frem til sommeren, og legge ned da, skriver hun i en melding til sine kunder.

– Vi takker, og setter ubeskrivelig stor pris på alle våre kjære, faste kunder, og skulle ønske vi fikk også resten av bygda på besøk. Vi takker så mye for året vi har hatt. Det har vært lærerikt, beintøft, koselig og artig. Og vi sitter igjen med mange gode minner, heter det i meldingen.

– Sandnes trenger en samlingsplass, en liten handelsplass. Vi håper så mange som mulig støtter oss i avgjørelsen, og hjelper oss med å kjøpe oss nedover mot en rask avslutning, oppfordres det.

- Åpningstidene blir noe redusert frem til stenging. Per nå må vi summe oss litt og komme til hektene. Dette er en meget tung avgjørelse for oss, skriver Wian.

VOL omtalte gjenåpningen av butikken i oktober i fjor. Det har vært fire ulike drivere av butikkonseptet på Sandnes siden 2010, og det har sjelden vært lagt skjul på at marginene har vært små, til dels under det som har vært mulig å overleve på.