Svein Martin Johansen har søkt om å bygge ut Måkeveien 6 på Børøya. Eiendommen er tenkt utbygd til ti boenheter i forskjellig størrelse. Stedet er regulert som friområde. Rådmannen er positiv. Johansen må komme med nytt planforslag. Saken tas opp tirsdag i komite for utvikling.

Forenkler saken

Det kom korreksjoner like før møtet. Der kom det frem at tomta er avsatt i kommuneplanens arealdel til boligformål vedtatt i 2014. Det er siste plan som er juridisk bindende og Bø1B er eldre enn arealplanen.

- Med den nye korreksjonen, forenkles saken betraktelig. Det er bare å la han bygge, sa Frps Lill Mari Johnsen.

Avhengig av kryss

Haakonsen sa at saken i grunnen er politisk avklart, og at det gikk fort i svingene.

- Men det kan være viktig å få med at fylkeskommunen tidligere har krevd forbedring av krysset i Måkeveien. Vi har fått regulert planen, og fått avsatt penger til dette. Fylkeskommunen skulle også komme med midler i prosjektet. Så dette er avhengig av å løse utfordringen med krysset i måkeveien.

Positiv kommune

Kommunen stiller seg positiv til tiltakshavers planspørsmål ut fra at her er mangel på byggeklare tomter i Stokmarknes. Et slikt tiltak krever imidlertid at reguleringsplan BØ1B tas opp til ny plansaksbehandling og tiltakshaver må selv komme med nytt planforslag for hele BØ1B.