Neste uke møtes kommunestyret i Hadsel. Til møtet spør Hadsel Senterpartis Stig Sørmo noen grunngitte spørsmål angående veilys på Innlandet.

- På Kvitnes er der cirka en kilometer uten lys, skriver han.

Uklare svar

-  Det har vært gjort en rekke henvendelser til Teknisk Etat blant annet fra Innlandet Lokalutvalg og ellers folk på bygda. Dette har gått over flere år uten at noe er blitt gjort, og uten at bygdefolket har fått et klart svar.

Ifølge Sørmo har noen av svarene har vært: «Det skal utarbeides en plan for investering, vi skal komme igjen med et snarlig svar, dette skal nå bli behandlet, stolpene skulle bare skiftes ut, området Kvantoelv med armaturer uten lys, de kommer omgående og skifter pærer».

Stiller spørsmål

Han mener det er på tide å få svar på hvorfor ting ikke skjer, og stiller derfor følgene spørsmål til kommunestyret:

- Hvem gjorde vedtak på at veilysstolpene på Kvitnes skulle fjernes?

- Det er hevdet at de var råtne, og at nye skulle settes opp?

- Var stolpene og armaturene, altså hele veilysrekken overtatt av Hadsel Kommune? Og i tilfelle vedtak, hvilket år? Veilysene ble i sin tid satt opp på dugnad av bygdeforeninger. Store deler av veistrekningen er mørklagt. Det er barn som skal til og fra heim-skole på strekningen Kvitnes - Innlandet skole. Det er mange som trimmer/går tur på hele veilysstrekningen. Dette er også et trafikksikkerhetsspørsmål.

- Når kommer stolper og armaturer opp igjen?

- Når blir det skiftet pærer i de armaturene på Kvantoelva som er uten lys? Jeg ber om et fyllestgjørende svar på hva som blir gjort.