Flyselskapet opplyser på sine hjemmesider at de neste sommer vil teste ut en direkterute mellom Stokmarknes og Oslo.

Avgangene til og fra hovedstaden vil gå mellom 25. juni og 12. august på tirsdager, torsdager og lørdager.

- Dette er ei rute vi har stor tro på kan fungere. Vesterålen er et spennende market, og vi tror det blir et bra supplement til det øvrige tilbudet vi har der, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Silje Brandvoll, til VOL.

Kan bli helårsrute

Brandvoll røper at dersom sommerruta blir godt tatt imot kan den bli aktuell som helårsrute.

- Ofte når vi setter opp nye helårsruter begynner vi med sommeruter. Vi stikker tærne i vannet og sjekker hvordan det blir mottatt. Om direkteruta til Oslo blir godt tatt imot i markedet, og vesterålingene benytter seg av tilbudet – kan dette bli et helårstilbud, sier Brandvoll.

Hun sier Widerøe aldri har hatt ruter mellom Skagen og Oslo før, og at dette er en stor satsning fra deres side.

- Vi satser, og vi håper vesterålingene satser sammen med oss og bruker tilbudet. Vi tror at vi skal være konkurransedyktig på både pris og reisetid.

Mer fleksibel anbudsordning

Mandag ble det kjent at Widerøe vant kampen om å drifte alle statsstøttede flyruter i Nord-Norge. Stokmarknes er ikke én av disse, men Brandvoll sier at det likevel er den nye anbudsordningen som har gjort dette mulig.

- Vi har fått en ny struktur i anbudet, som før var veldig rigid. Nå har vi fått et anbud som gir oss totalkrav, og vi kan sy sammen et mer markedstilpasset tilbud og får frigjort ressurser til å gjøre slike ting som dette. Vi har også fått et nytt avgiftsregime som belønner lengre reiser, og dette er én måte å møte det på. Men til syvende og sist handler dette om markedet, og at vi har en forventing om at det kan gå, sier kommunikasjonsdirektøren.

- Vesterålen er et spennende marked, ikke bare ut, men også inn i regionen med de fantastiske reiselivsopplevelsene dere har, avslutter Brandvoll.