Rett før helgen inviterte barnehagen «alle» til «mat fra vårt hus». - Da tok foreldrene med seg mat som alle kan smake på, som gjerne er spesielle i deres hus, og deres kultur. Mye fantastisk mat, og mye forskjellig mat, opplyser barnehagestyrer Niklas Jørstad.

Barna har også laget et produkt som foreldrene kunne kjøpe. Foreldrene valgte selv hvor mye de gav. Inntektene gikk til Foruts barneaksjon 2016/17.

- Våren 2015 ble Nepal rammet av to store jordskjelv. Om lag 9000 mennesker mistet livet og mange hundre tusen mistet sine hjem. I barnehagen har vi fortalt om to familier i Nepal og om et barnehjem som tar imot kun jenter. Balika Peace Home er et ressurssenter og et hjem for jenter som er reddet fra barnearbeid og grov omsorgssvikt. Dette eies av en organisasjon som heter CWIN. Forut samarbeider med CWIN og ressurssenteret for å gi trygghet for jenter i krise, men også andre prosjekter for barn og unge i Nepal. Vi har gjennom hele oktober måned snakket om, sett filmer, bilder fra hvordan barna har det i Nepal, opplyser Jørstad til VOL.