Politikere i Hadsel besluttet første gang i 2010 at man ønsker å få bygd heldøgnsbemannede omsorgsboliger på Stokmarknes. Det er i år lagt frem at man ønsker å bygge 20 heldøgns- og omsorgsboliger med heldøgns bemanning i nær tilknytning til sykehjemmet på Stokmarknes.

Anbefalte færre og større leiligheter

Dette er boliger hvor man bor for seg selv, men har bemanning hele døgnet som kan gi støtte om man trenger.

Nå er arbeidet med forprosjektet i gang, og saken behandles i både komite for helse, eldrerådet, råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, kommunestyret, arbeidsmiljøutvalget, partssammensatt utvalg og til slutt kommunestyret.

– Vi anbefalte reduksjon av leiligheter fra 20 til 18, og at de minste leilighetene ble utvidet med de innsparte. Ifølge opplysninger er de minste blitt litt utvidet. Videre ble grunnflaten på bygget også med i vårt vedtak.

– Ut fra diskusjoner i formannskapet og kommunestyret, hvor også husleia ble tema, innser også vi at vårt forslag medfører høyere husleie for leietakerne, skriver Eldrerådet i sitt innspill.

– Bør fatte positivt vedtak

Videre skriver Eldrerådet at de er mest opptatte at at byggeprosessen skal settes igang, selv om de kunne tenkt seg større leiligheter. Dermed er dette deres uttalelse:

– Hadsel eldreråd anbefaler at Hadsel kommunestyre fatter positivt vedtak i møte 27.o ktober 2016. Ingen er tjent med fortsatte innspill - med utsettelse - hvor de som venter på leilighetene blir tapere.