Det melder arrangør "Kvinnene fra havet" i ei pressemelding.

Kvinnene har siden sitt første marked på Andenes i 2014 gjestet en rekke unike markedssteder. Oppslutninga og tilbakemeldingene har vært formidable, og gitt mersmak både for kvinnene og publikum. Nå satser havkvinnene på å fylle Melbu samfunnshus med opplevelser som oser kvalitet.

Kortreist

Kreativitet og originalitet står i høysetet når Kvinnene fra Havet byr opp. Her finner du det meste som kan trigge enhver kvinnelig (og sågar en del mannlige) sanser. Tilbudet favner det meste; fra tatovering og hudpleie til handlagde kniver, kunst og uimotståelige kaker.

- Vårt konsept er nytt og annerledes, og er blitt godt mottatt av publikum i regionen. Vi skaper møteplasser der vi ønsker at publikum skal få ekstra gode og spesielle opplevelser. Kvinnene fra havet selger egenproduserte kvalitetsprodukter skapt av damene i nettverket. Alle har egne bedrifter på hel- eller deltid. I tillegg har vi denne gangen ønsket å invitere inn flere lokale handtverkere og grunderbedrifter fra regionen, for å vise bredden som finnes i vårt distrikt, forteller glasskunstner og initiativtaker Siv Johansen fra Hadsel.

For enhver smak og sans

På markedet kan du gjøre unna hele julegavehandelen på en ettermiddag, mener kvinnenettverket. På markedet kan du blant annet finne glasskunst, porselen, akvarell og såper fra Andøy.

Det blir også rikelig med godsaker å putte i munnen. Elisabeth Fauske, som har Norges eneste reisende tesalog, serverer mat og drikke i kafeen. Hindø Kaffebrenneri fra Sigerfjord og Harstad mikrobryggeri kommer også. Det blir også kortreist ost fra Nordtun gård på Andøya, sjokolade og krydder produsert i Lofoten og ikke minst Jorids velkjente lefser.