Dette bekrefter direktør ved Norlense, Terje Olav Hansen ovenfor VOL.

- Det stemmer at vi har sendt ut permitteringsvarsel til noen ansatte. Men vi jobber nå med flere muligheter for å se om vi kan unngå å gå til det skrittet at de blir permitterte.

Hansen forteller at det dreier seg om 14 fast ansatte og i tillegg gikk fire som er på kortidskontrakter sist fredag og to ytterligere kan måtte gå innen fjorten dager.  Totalt altså tjue stykker.

- Vi har fått tips om at årsaken er at en kontrakt, hvor dere hadde produsert opp det som skulle til kunde allerede, ble kansellert i siste liten. Stemmer dette?

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er en situasjon som er pågående og derfor kan jeg verken avkrefte eller bekrefte den påstanden, sier Hansen.

Norlense-eier om nabo-innsigelsene: - Vi trenger utvikling Norlense-gründer Terje Olav Hansen sier han har tillit til myndighetenes behandling av planprogrammet. - Nedgang

Direktøren vil heller snakke om årsak på generell basis.

- Det er velkjent at det er nedgangstider i oljebransjen. Vi blir sterkt berørt av fall i oljeprisen. Investeringer og prosjekter i oljebransen utsettes og dermed blir bestillinger hos oss fra hele verden utsatt. Dette berører selvsagt oss.

Til uka er det stor feiring hos Norlens på fiskebøl Det startet med at 16-åringen Terje Olav i 1973 fikk beskjed fra sin far Torstein om å tegne en helt ny offshore-oljelense etter farens anvisninger. - Troa

Terje Olav Hansen har vært ute ei vinternatt før og han har troa på at dette kan snus.

- Vi jobber med flere alternativer nå. Vi tror og håper vi kan komme i mål med noen muligheter slik at vi slipper å gå til det skrittet at vi må permittere, sier han.

- Kan du si noe om når dere vil vite mer om situasjonen?

- Ikke på nåværende tidspunkt. Vi er midt oppe i det å finne løsninger, sier han.

Norlense er en av verdens ledende fabrikanter på oljelenser og har eksistert på Fiskebøl siden 1975.