Kristin Grøm, Kjartan Kjærvik og Ketil Johnsen har Sammen med VA-journalist Pia-Elise Solvik Dahl plukket ut sju forslag til nominasjonen.

Lørdag gikk fristen ut for å sende inn forslag til Årets hadselværing. Årets jury er satt sammen av tre vidt forskjellige og markante hadselværinger.

Kristin Grøm, Kjartan Kjærvik og Ketil Johnsen har Sammen med VA-journalist Pia-Elise Solvik Dahl plukket ut sju forslag til nominasjonen.

Kristin Grøm og Trude Robertsen er for øvrig tidligere nominert til prisen, mens Ketil Johnsen og Stokmarknes kino for fem år siden stod igjen som vinnere av den prestisjetunge kåringen.

– Det er kommet inn veldig mange gode forslag. Det er et bredt utvalg av engasjerte folk i kommunen vår, sier Kjartan Kjærvik.

– I denne omgang er det noen flotte forslag vi må utelukke, men som kanskje blir med neste år, legger Kristin Grøm til.

Her kan du stemme på Årets hadselværing.

Kandidatene

Juryen er stolt av å kunne nominere disse kantidatene til Årets hadselværing 2016:

1. Stokmarknes Orienteringslag

Jens Olav Hessen leder laget, som er blant de ferskeste i kommunen. Det ble etablert i 2009. Klubben har markert seg sterkt for å bedre frilufts- og folkehelsetilbudet i regionen.

2. Kristian Eilertsen

Eilertsen er nominert for å ha klart det kritikerne ikke trodde kunne være mulig, nemlig å samle idrettsmiljøet i Hadsel rundt et felles prosjekt, nemlig ny idrettshall. Pågangen om treningstid i den nye hallen viser at tilbudet er etterlengtet.

3. Stokmarknes Vel

Velforeningen for Stokmarknes sentrum har klart å puste glør i lokalpatriotismen. Gjennom kontinuerlige tiltak for forskjønning, aktivitet og lokalt engasjement har man vekket dugnadsånden. Arrangerte Markedsdagan med stort hell.

4. Adrian Lund

Nomineres for å ha satt Hadsel på kartet med sin innstilling og smittsomme   humor, gjennom TV-serien 71 Grader Nord. Adrian Lund er mye mer enn bare Tourettes syndrom. Han gjør en god jobb som inspirator og foredragsholder, og har vært med på å avmystifisere diagnosen. Adrian gir et bilde av mennesker som er som folk flest, og som er lett å identifisere seg med.

5. «Livets siste dager» ved Ellen Liedstrand og Pia Bjurstam-Antonsen

Nomineres for sitt viktige fokus på et vanskelig tema, som alle mer eller mindre må gjennom. «Livets siste dager» setter eldreomsorgen i system, og sørger for at pasient, pleier og pårørende skal ha alt gjort ved livets slutt.

6. Hadsel Maraton

Nomineres for en årlig folkefest som favner alle aldre. Hadsel Maraton har skapt en tradisjon, og har gjennom flere tiår vist frem kommunen på en god måte. De er mye mer enn bare et maratonløp,  og trekker mange involverte, hjelpere og tilskuere til arangementet.

7. Rayner Skare Lind

Melbumannen har gjennom mange år vært veldig lett å be når det arrangeres noe i kommunen. Lydmannen Skare Lind har engasjert seg for lokalradioen, Sommer-Melbu, Nordlandsjekta «Brødrene», Melbu samfunnshus og Nordland akademi for kunst og vitenskap.

Vet du hvem du vil ha som Årets hadselværing? Avgi din stemme her.

Tidligere vinnere:

2015: Kjell-Arne Halmøy

2014: Ken-Thomas Kvæl

2013: Thomas Rønning

2012: Bassenggruppa på Melbu

2011: Stokmarknes  kino

2010: Skigruppa på Stokmarknes

2009: Børre Johansen

2008: Sten Magne Engen

2007: Terje Olav Hansen

2006: Remen/Skorpen for byggskikk

2005: Kenneth Åhlander

2004: Sykehusets venner