Det hadde hun med seg et samlet kommunestyre med på, til tross for at Museum Nord har påpekt at man ikke klarer å realisere prosjekt vernebygg og museum uten en høyere økonomisk innsats fra kommunen.

- I forslaget vi går inn for skriver vi at vi  går inn for å kunne bidra med en større økonomisk innsats, men det er altså dersom om både stat og fylke bidrar, presiserte ordføreren.

Tore Willassen i NHO Reiseliv Vesterålen: – Hadsel-politikerne må slutte å somle NHO Reiseliv Vesterålen frykter Stokmarknes kan forsvinne som anløpshavn for Hurtigruten om ikke et vernebygg kommer på plass. - Veivalg

Senterpartiets Aina Nilsen gikk på talerstolen og sa følgende:

- Hurtigrutemuseet har på det meste 60.000 besøkende årlig. Vi er ved et veivalg. Det er klart det er vanskelig å se inn i krystallkula og si hvordan fremtiden blir, men vi tror vi må satse på turisme og innovasjon fremover. La oss vise at Stokmarknes er fødestedet for Hurtigruta, sa kommuenstyrerepresentanten.

Geir Are Johansen i Museum Nord: - Vi er medspillere for å få dette realisert Direktør i Museum Nord, Geir Are Johansen vil søke løsninger i fellesskap med fylke og Hadsel kommune for å realisere vernebygg over "Finnmarken". - Brikkene faller på plass

Arne Mikalsen (V) har sittet i forhandlingsutvalget sammen med Siv Aasvik (Ap) og Kurt Jenssen (Sp).

- Dette har tatt veldig lang tid. Nå ser det ut til at brikkene faller på plass. La oss håpe det ikke går 16 år til før vernebygget er på plass, sa han.

- Det er et godt arbeid som er gjort over veldig mange år for å komme i mål med denne saken. Jeg hører med til dem som vil gi honnør for god innsats, sa Frps Anders Samuelsen.

Da det kom til avstemning var det ingen av de 25 representantene som stemte for å vende tommelen ned, og si nei til videre arbeid med å realisere vernebygget.

Museum Nords Brynjar Pettersen var forøvrig invitert til kommunestyresalen for å orientere om enhetens virksomhet.

- Jeg skal selvsagt ikke blande meg inn i diskusjonene deres, men bare si at vi er veldig interessert i å fortsette samarbeidet med kommunen. Også vil jeg si at Museum Nord gir veldig mye tilbake til kommunen, sa han.