– Det vil bli gitt en informasjon om den nåværende situasjon i Bømyr Eiendom fra representanter fra selskapet, samt administrasjonen, melder rådmannen.

Rådmannens vurdering, basert på kjennskap til situasjonen per nå, er at formannskapet vil måtte vurdere å lukke møtet. Dette vurderer organet selv, men informasjonen som gis, vil være i form av eierinformasjon.

Dette medfører at formannskapet i tilfelle vil opptre som eierorgan i selskapet.

Les også: Gikk inn med over 800.000 kroner i Bømyr Eiendom

Ikke vedtak

Da informasjonen ikke er gjennomgått administrativt ved innkallingens utsending, vil det i hovedsak basere seg på en muntlig orientering i møtet, og det er ikke skriftlige vedlegg tilgjengelig på dette tidspunkt.

Fra rådmannens side legges det ikke opp til vedtak i saken, kun informasjon. Dette blant annet fordi det ikke har vært mulig å sammenkalle formannskapet med tilstrekkelig varsel til å kunne produsere et saksfremlegg etter kvalitativt akseptabel standard som beslutningsgrunnlag, skriver rådmannen i innkallingen.

Les også: – Offentlighet en klar ulempe for selskapet i emisjonsprosessen

Ble beordret investering

26. juli i år ble det holdt et annet formannskapsmøte om samme selskap, som er morselskap til nøkkelselskapet Norlense As. I dette møtet ble Trollfjord Kraft beordret til å investere drøyt 800.000 kroner i Bømyr Eiendom.

Pengene ble trukket fra et lån Hadsel kommune har gitt til Trollfjord Kraft. Hadsel kommune har holdt dette vedtaket skjult for offentligheten siden i sommer, men sist torsdag bestemte fylkesmannen i Nordland at vedtaket måtte offentliggjøres.