Tirsdag morgen var formannskapet i Hadsel innkalt til ekstraordinært møte. VOL var til stede under innledningen av møtet, som etter hvert ble stengt. Etter møtet ga ordfører Siv Aasvik en kort orientering til pressen.

Situasjonen for selskapene Norlense og Bømyr er dramatisk, sa hun.

Les mer: Alvorlig situasjon

Vanskelig situasjon

Hadsel kommune har eierinteresse i Bømyr Eiendom AS. Bømyr og Norlense skal være i møter med sin bankforbindelse Sparebanken Nord-Norge gjennom dagen. Hadsel kommune er representert med rådmann Ola Morten Teigen som aksjonær i møtene med banken.

Situasjonen er foreløpig uavklart, sier Aasvik. Det skal gjennomføres flere møter med styrene i de to selskapene gjennom dagen.

VOL har tidligere skrevet at Norlense er i en vanskelig situasjon, og har måttet sende ut permitteringsvarsel til ansatte. Ordføreren viste til at det under møtet skulle gis en del selskapsintern detaljinformasjon, som gjorde at hun anbefalte å lukke møtet.

Les også: Gikk inn med over 800.000 kroner i Bømyr Eiendom

–  Avklaringer innen fredag

Terje Olav Hansen, daglig leder i Norlense og Bømyr Eiendom, vil ikke si stort etter dagens møte med Sparebanken Nord-Norge.

– Styret i Norlense har hatt konstruktive samtaler med eierne og banken. Vi har nettopp avsluttet møtet, sier han til VOL i 19-tiden.

– Hva har dere snakket om?

– Det kan jeg ikke kommentere.

– Hvem har vært til stede på møtet?

– Det kan jeg ikke kommentere.

– Skal dere møtes igjen i morgen?

– Det kan jeg ikke kommentere. Men det er en løpende prosess, og vi skal ha avklaringer klare til fredag.

– Hva slags avklaringer er det dere skal gjøre til da?

– Det kan jeg ikke kommentere.

– Er det noe mer du kan kommentere?

– Nei.