Tirsdag morgen var formannskapet i Hadsel innkalt til ekstraordinært møte. VOL var til stede under innledningen av møtet, som etter hvert ble stengt. Etter møtet ga ordfører Siv Aasvik en kort orientering til pressen.

Hadsel kommune har eierinteresse i Bømyr Eiendom As. Bømyr og Norlense skal være i møter med sin bankforbindelse Sparebanken Nord-Norge gjennom dagen. Hadsel kommune er representert med rådmann Ola Morten Teigen som aksjonær i møtene med banken.

- Situasjonen er foreløpig uavklart, sier Aasvik. Det skal gjennomføres flere møter med styrene i de to selskapene gjennom dagen.

Gikk inn med over 800.000 kroner i Bømyr Eiendom Hadsel kommune har brukt nesten fire måneder på å skjule at kommunen har gått inn med 847.978 kroner i Bømyr Eiendom gjennom å beordre en investering fra Trollfjord Kraft. Inhabil

På det ekstraordinære formannskapsmøtet var det på grunn av forfall flere fjes som vanligvis ikke møter der. Blant disse var Geir Jørgensen (Rødt) og Per Atle Bayner (Sv). Sistnevnte møtte for Kurt Jenssen, som er erklært inhabil på grunn av sin styrerolle i Bømyr Eiendom.

- Et spørsmål som er besvart gjentatte ganger Varaordfører i Hadsel, Kurt Jenssen, er lei av å svare på habilitetsspørsmål i forbindelse med sin rolle i Bømyr Eiendom-saken. Norlense i vansker

VOL har tidligere skrevet at Norlense er i en vanskelig situasjon, og har måttet sende ut permitteringsvarsel til ansatte. Ordføreren viste til at det under møtet skulle gis en del selskapsintern detaljinformasjon, som gjorde at hun anbefalte å lukke møtet.

VOL håper å kunne komme med mer avklarende informasjon tirsdag ettermiddag.