Sentrumsplanen er ute til andre gangs høring. Fylkeskommunen fikk utsatt sin høringsfrist, og har nå levert sitt forslag. Fylkeskommunen opprettholder sitt opprinnelige innspill. De vil ha bussholdeplassene i sentrum inn i Markedsgata.

– Fylkeskommunen har tidligere gitt uttrykk for at kommunens valg av trasé for kollektivtrafikk ikke er optimal for avvikling av regional rutetrafikk. Vi opprettholder vårt forslag til løsning ved første gangs offentlig ettersyn, som også er i tråd med det Statens vegvesen anbefaler, da denne i større grad ivaretar regionale interesser, fremgår det av høringssvaret.

Kommuneplanlegger Hans Chr. Haakonsen sier til VOL at beslutningen er kommunal. Det betyr at kommunestyret kan vedta sentrumsplanen slik de ønsker å vedta den.

Nordland fylkeskommune reiser også et annet spørsmål denne gangen. Det gjelder det gamle herredshuset.

– Planforslaget innebærer ikke en videreføring av vern av «Gamle herredshuset». I merknadsbehandlingen kommenteres det at man kan ivareta eksteriøret gjennom en reguleringsbestemmelse om at fasademessige endringer ikke tillates, men dette er ikke fulgt opp i forslaget til planbestemmelser, påpeker fylkeskommunen. De vil at kommunen skal vurdere et krav om «kopilignende nybygg» i planen.