«Snekkerkompisan» er navnet på firmaet, som ble opprettet i fjor sommer. Det er Jørn Karlsen som leder foretaket, og han driver det sammen med Johnny Pedersen, Stian Sørmo og Harald Klausen. Jørn har sin dagjobb i politiet, mens de øvrige tre er tilknyttet Skretting.

Se videoreportasje øverst i saken

Skjøtefrie takrenner

Anledningen VOL bruker for å snakke med karene er at de forhandler såkalt skjøtefrie takrenner. Det vil få noen hver til å heve på øyebrynene. Dryppende takrenner er et irritasjonsmoment for mange.

- Dette er på ingen måte en ny oppfinnelse. Harald monterte skjøtefrie takrenner på Skretting i 1986, og de henger like fint i dag, forklarer Stian Sørmo.

Forhandler system

Han forklarer at Snekkerkompisan er forhandler av et takrennesystem som bokstavelig talt rulles ut av en maskin som karene har investert i. Sørmo forklarer at hobbyfirmaet etter hvert er blitt så etterspurt at man i fjor ble enige om å etablere et AS for å få enda mer orden på sakene.

- Vi føler ikke at vi tråkker for mye inn på andres bed. Vi driver utvendig og innvendig oppussing, gjør «alt» innen tak, setter opp mindre nybygg, og etterisolerer, forklarer Stian Sørmo.

- Og når vi nå har investert i denne takrennemaskinen, ønsker vi selvsagt å få fart på takrennesalget. Prisen på dette produktet er selvsagt høyere enn på vanlige takrenner, men fordelene med at de kommer i hele lengder uten skjøter er jo store, sier Sørmo.

Johnny Pedersen (nærmest), sammen med Stian Sørmo og Jørn Karlsen. Alle tre har ordinære jobber i tillegg til kompisfirmaet sitt. Foto: Knut Ivar Aarstein