Mandag kveld ble det holdt et åpent møte på Stokmarknes for å se om det var stor nok interesse til å stille damelag neste år. Det var det.

- Det kom rundt 12-13 spillere. I tillegg har vi et par til som vil være med. Dermed ser det ut til at det blir damelag neste år, sier en fornøyd styreleder fotballgruppa, Jørn Singdahlsen til VOL.

Brukte Facebook

Siden det er årevis siden sist klubben stilte damelag, har det vært en voksende interesse for at det skal bli en realitet

- Vi snakket litt om det, opprettet et arrangement på Facebook og fikk folk til å spre det, forteller Singdahlsen.

Sjuer eller ellever

Men selv om det er etablert damelag, er det ikke avgjort om de skal spille sjuer eller ellever-fotball.

- Det kan gå mot syver, men det må vi se litt nærmere på, sier styrelederen, og legger til at laget kommer til å starte på nivå.

Stemningen blant de fremmøtte jentene var svært god og mange av dem var ivrige på å starte treningen umiddelbart. Hvem som derimot blir trener, er ikke avklart.

- I første omgang skal de trene sammen med Jente-16, som har to trenere. Så får vi se om vi etter hvert skiller dem ut, understreker Singdahlsen.

- Trenger flere lag

Treningen starter for fullt etter jul, i den nye idrettshallen på Stokmarknes.

Når vi lurer på hva som er målsetningen til det nyetablerte damelaget, svarer han.

- I første omgang er det å etablere laget, noe vi nå har gjort. Regionen har behov for flere damelag, siden det ikke er så mange av dem. Det er viktig at vi har noen å spille mot, slår Jørn Singdahlsen fast.