- Vi er svært fornøyd med å få inn en ny industriell eier. Vi tror at dette vil gi selskapet en mulighet til å utvikle seg videre, sier Svein Erik Nicolaysen som er styreleder i NorLense. Selskapet lever i et marked som for tiden opplever en konjunkturnedgang.

- Hadsel kommune er meget fornøyd med at NorLense får sterke og kompetente eiere som kan utvikle selskapet videre.  Vi tror at timingen nå var riktig for å få inn nye private eiere som kan være med å utvikle selskapet videre. Det var vanskelig for kommunen å gå inn med ytterligere kapital nå med den økonomiske situasjonen vi er i, sier ordfører i Hadsel kommune, Siv Dagny Aasvik

Intens jobb for Norlense Denne uka har det fortsatt blitt jobbet intenst for å løse den vanskelige situasjonen for Norlense og Bømyr Eiendom AS. . Ta selskapet videre

Nicolaysen sier videre at han ser frem til ny eier vil tilføre både kompetanse og nettverk til å ta selskapet videre

- Det er en god løsning at nye eiere går inn i NorLense og bidrar til drift og utvikling i selskapet, vi er optimistiske med tanke på framtida til NorLense på Fiskebøl, avslutter Nicolaysen.

Fortsatt inne

Hadsel kommune er fortsatt inne på eiersiden i Bømyr eiendom og dermed inne som indirekte eier i Norlense fortsatt. Kommunen har som en del av prosessen rundt det private kjøpet ikke solgt noen aksjer. Det dreier seg dermed her kun om et direkte oppkjøp i Norlense for Marine Gem.

Norlense-direktør Terje Olav Hansen er fornøyd med bidraget til kommunen over flere år.

- Kommunen har vært en god eier i Bømyr Eiendom og en viktig bidragsyter gjennom flere år, sier Terje Olav Hansen, styreleder i Bømyr Eiendom.