I et brev til direktør Paul Martin Strand og klinikksjef Trude Grønlund skrives det:

Bakgrunnen for brevet er at kommunene i Lofoten og Vesterålen i går ble informert gjennom brev om stenging av allmenpsykiatrisk enhet og psykiatrisk vakttjeneste i jula ved Nordlandssykehuset Vesterålen. Dette er begrunnet i mangel på overlegespesialister.

Nordlandssykehuset Vesterålen: Stenger psykiatrisk vakttjeneste i jula og romjula Mangel på overlegespesialister fører til stenging av allmenpsykiatrisk enhet og psykiatrisk vakttjeneste ved Nordlandssykehuset Vesterålen i jula. Mener en kunne løst situasjonen

- Det er vanskelig å forstå at Rus og psykiatriklinikken ikke har overlegespesialister på i julen. For kommunen i Vesterålen og Lofoten er det ikke viktig hvordan sykehuset løser situasjonen med å skaffe overlegespesialister og det er heller ikke viktig for oss at en slik spesialist skal være stasjonert i Vesterålen hele tiden, skrives det i brevet.

– Uakseptabelt å stenge for innleggelser på psykiatrisk Nordlandssykehuset har varslet at de vil stenge for innleggelser ved psykiatrisk avdeling i Vesterålen og Lofoten store deler av jula og romjula. – Uakseptablet, sier arbeidsutvalget i regionrådet i Vesterålen. Må vurderer på nytt

OSO ber nå om at ledelsen vurderer dette på nytt.

- Vi ber om at ledelsen vurderer denne saken på nytt og ber om at en finner en løsning på denne utfordringen innen Rus og psykiatriklinikken.

Brevet er undertegnet medlemmer av OSO i Vesterålen og Lofoten Sture Jacobsen, Vesterålen, Ola Morten Teigen, Vesterålen, Jan Håkon Juul, Lofoten, Nils Olav Hagen, Lofoten.

OSO er et partssammensatt overordnet rådgivende organ mellom kommunene og Nordlandssykehuset.