Ifølge avdelingsleder Hege Lockert har det vært en ubehagelig opplevelse for både ansatte og pasienter på sykehjemmet.

Allerede i morges kom meldingen om at strømmen var gått på sykehjemmet. Det har ikke vært reservestrøm i form av aggregat tilknyttet huset, ifølge Lockert. Sykehjemmet skal dermed ha vært uten strøm i fem-seks timer.

Klokken 13.30 skal Trollfjord Kraft være i ferd med å knytte strøm til bygningene igjen.

- Det har blitt kaldt på huset, og vi har fått avdekket manglende rutiner, sier avdelingslederen, som ikke selv har vært på jobb i dag.

Vakthavende på Trollfjord Kraft, Lars Mælen opplyser til VOL at man torsdag morgen ble varslet om strømbruddet. Han sier klokken 13.35 at det er to vaktlag som nå jobber for å få på plass strømmen igjen på sykehjemmet. Et av lagene skal sette opp dieselaggregat, mens det andre laget jobber med å utbedre feilen som i utgangspunktet gjorde bygningen strømløs.

- Vi håper å ha strøm igjen i løpet av en times tid, sier Mælen.

Ser på rutinene

VOL har vært i kontakt med rådmann i Hadsel, Ola Morten Teigen. Han forteller at Ekren har et tilpasset strømskap for aggregat, men at sykehjemmet ikke har et fast aggregat for slike hendelser.

- Jeg har ikke klokkeslettene, men så snart det ble varslet fra Ekren at det var et strømbrudd reagerte administrasjonen raskt og kontaktet Trollfjord, sier Teigen.

- Men syv timer uten strøm er lenge?

- I ettertid må vi se på hvorfor det tok så lang tid, sier rådmannen.

Ved rådhuset trodde man først det var sen varsling fra Ekren som var årsaken til at det tok lang tid. Det viser seg ikke å være tilfelle. Fredag ble hendelsen evaluert. VOL vil komme tilbake til årsaken til at det tok lang tid å få strømmen på plass, og også hvilke rutiner kommunen har i tilfeller som dette.

Brettet opp ermene

Sykepleier Heidi Jensen sier til VOLs utsendte, som dro innom sykehjemmet mens det fortsatt var mørkt der, at det har vært en svært spesiell vakt.

- På ett vis har det vært hyttestemning her med stearinlys og samling i felleslokalene. På rommene har det vært for kaldt for pasientene å være. Det begynte imidlertid å bli riktig kaldt også i fellesarealene nå, så nå er vi lettet over at strømmen er tilbake igjen, sier Jensen.

Hun sier vakta på Trollfjord ble varslet fra Ekren rundt klokken 0730. Fra Ekren understrekes det at man vet at Trollfjord har jobbet med saken, men at man stiller seg spørrende til hvorfor det gikk så lang tid før strømmen vendte tilbake.