I sin innstilling til utviklingskomiteen og formannskapet innstilte rådmannen i Hadsel at en skulle gi tilslutning for å gi økt boligutbygging i Sandnes-området.

- Dette er noe som er sterkt ønsket fra kommunens side, heter det fra rådmannen.

Kommiteen for utvikling vedtok rådmannens innstilling enstemmig onsdag. Også i formannskapet ble den vedtatt.

Bakgrunn

Den 15/11 - 2016 mottok kommunen søknad fra Inge Berg v/ SIBSAS AS om dispensasjon fra kommuneplanens arealdel for eiendommene GBnr 77/22 og 25. Tiltakshaver ønsker å regulere eiendommene til boliger, naust, båtplasser og molo, og søker først om dispensasjon fra kommuneplanens arealdel slik at han senere kan regulere.

Eiendommene er i dag uregulert men formålsavsatt i kommuneplanens arealdel til LNFR - område. Videre er noe av sjøarealet er formålsavsatt som småbåthavn i nevnte arealdel, samt at noe sjøareal er avsatt til enbruks akvakulturanlegg, driftet a v Nordlaks oppdrett AS som tiltakshavereier. Tiltaket er i utgangspunktet i strid med LNFR - formålet på land. Videre er deler av arealet som tenkes brukt i sjø i strid med formålsområde akvakulturanlegg. Saken har vært ut på høring med høringsfrist 3/1 - 2017. Det har innkommet 5 innspill.

Se hele dokumentet her: