Fredag åpner dørene til nytt konsept på «Isqueen», med vinbar, tapas, restaurant og vinylspilling.

Det er kokk Ole Jørgen Eilertsen som satser på å få mer aktivitet på «Isqueen», den gamle kvalskuta som står på Børøya.

Førstkommende fredag spiller sortlandmusiker Per Nic på scenen, mens gjester kan bli «fin på vin» og nyte mat.

Helgeåpent

Innad er «Isqueen» litt endret i sin drakt i anledning nyåpningen, med rustikt interiør og reoler som romavdelere.

– Jeg prøver å skape en mer intim restaurant, sier han.

Mye vin

Fra fredag av står nærmere 30 viner på menyen i den nye vinbaren. Eilertsen sier at tall fra Vinmonopolet viser at det selges mye vin.

– Vin er i tiden. Den store etterspørselen sier at det er marked for et slikt konsept.

Eilertsen har i samarbeid med et firma i Oslo satt sammen en variert meny. Det vil være champagne, musserende vin, cava, prosecco, rosévin, dessertvin og lignende. Drikkene kommer blant annet fra Spania, Italia og Frankrike.

I det siste har de hatt åpent to ganger i uka, og tilbydd forskjellige retter. Og restauranten har vært langt fra tom. Onsdag var åpningsdagen nesten fullbooket.

Vin og mat sammen

I restauranten vil man kunne kjøpe litt mer eksklusiv mat.

– Jeg henter bestemors oppskrifter og rocker maten opp. Det er lov å overraske gjestene.

I tillegg vil han kjøre tapas utover kvelden.

Vinyl

Eilertsen har mange planer for «Isqueen». Som del av konseptet har Eilertsen fått tak i en LP-spiller, og gjestene skal få spille av vinylplaer. Men denne gangen tenker han å ta en ting av gangen og bygge opp et bra tilbud over lengre tid.

Eilertsen startet sin karriere på «Isqueen». Nå ønsker han å bli værende.

– Det er godt å falle tilbake hit. Det er litt skummelt å si det, men her vil jeg være helt til jeg blir pensjonist. Jeg ønsker å begynne rolig, bygge opp restauranten og tenke langsiktig.

«Isqueen» vil være åpen hver fredag og lørdag ut mars.

Da vil han evaluere markedet og se på muligheter for å utvide åpningstidene. Tanken er å ha åpent onsdag til lørdag.