Monica Marstein. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

– Når de nå skal åpne sin tredje butikk, blir det her på Melbu. Og det er jo naturlig. Det er jo ikke langt fra Hollywood til Melbu, sier Monica Marstein ved Tyrifryd på Melbu.

Hun har drevet gave- og interiørbutikken Tyrifryd i 3,5 år. I april/mai blir det omprofilering til Rice da butikken blir en såkalt Riceteria.

– Halve butikken får et utvalg av Rice-varer og halve butikken blir en kafé, totalt sett blir dette da en såkalt Riceteria, sier Marstein og fortsetter.

– Jeg tenker at når jeg først skal gjøre noe, må jeg gjøre det ordentlig, sier hun og ler.

Nå blir det bok i hver butikkrok Sareptas samarbeider med detaljvarehandelen på Melbu, og setter frem bokkasser i butikkene. Tilfeldig

Rice-eventyret startet i fjor sommer.

– Jeg ville ta inn noen varer som ga litt wow-faktor og la alt inn på Rice. Det tok helt av og jeg bestilte etter hvert mye varer fra dem. Seinere i fjor høst ble invitert hjem til Charlotte og Philippe Hedeman-Gueniau, som er grunnleggerne av Rice å spise middag. Der fikk jeg tilbud om å bli en del av det teamet, sier Marstein og fortsetter.

– Så fikk jeg dra til Riceteriaen til selskapet i Odense, som er flaggskipet deres, og ble bare helt forelska i butikken og konseptet. Siden det har vi planlagt og funnet ut hvordan vi kan få dette til Melbu.

Fikk navnet ”stjålet” Monica Marstein ved interiørbutikken Tyrifryd har fått «stjålet» butikknavnet sitt på nett. Ikke plastikk

Mange forbinder Rice med fargerike produkter i plastikk, men de tar feil opplyser Marstein.

– Mange har spurt meg om jeg bare skal selge plast i fremtida, det skal jeg ikke. Rice sine produkter er tre lags mellamin og har høy kvalitet. Det folk har sett i butikken min er bare en brøkdel av det vi vil få i den nye butikken og de vil nok se at dette konseptet er variert og flott, sier hun.

Monicas blogg Monica Marstein fra Lillehammer bosatt på Melbu blogger om interiør. Barn i fokus

Rice er et konsept med farger og lekenhet i fokus. I Riceteriaen til Monica vil det være stor fokus på barn.

– Butikken vil være veldig siktet inn mot barn og jeg tror barn vil trives i butikken med tanke på farger og produkter.

Åpningen finner sted enten i april eller mai.

– Vi har ikke helt satt en dato ennå, men kanskje rekker vi det i april, om ikke blir det i løpet av mai, sier Marstein.

Se videointervju med Martein øverst i saken.