– Vi skal få ny barnehage, jubler både barn og voksne på Grytting. Se VOLs bildegalleri.

Ifølge barnehagestyrer Olav Sture Hansen på Grytting er det svært gode grunner til de brede smilene i området for tiden. For mange års jobbing for å få modernisert barnehagen bærer nå frukter. Det er idrettslaget i bygda som eier bygget Grytting barnehage holder hus i. Før i tiden rommet det gamle bygdehuset skolen, men siden rundt 1990 har det altså vært barnehage her.

Supert uteområde

Barnehagen har et stort og flott uteområde, og naturen omkranser bygningen. Ungene og de ansatte i barnehagen er flittige bruker av både natur, og av gårdsbrukene i nabolaget.

– Barnehagen overtar hele underetasjen i bygget, og det blir ny fasade over det hele. Den gamle skoledelen blir vår nye barnehage, forklarer Hansen, som sier det skal være både småbarns- og storbarnsavdeling i den nye barnehagen.

Olav Sture Hansen opplyser at avtaler når det gjelder bygging er inngått. Budsjettet er på totalt rundt 3,5 millioner kroner. Håpet er at det skal bli byggestart allerede før påske. Og det kan betyr at barnehagen kan stå ferdig til barnehagestart i august, men styreren tør ikke love det helt sikkert.

Tilbud i bygda

– Årsaken til at vi gjør dette er at vi har lyst til å satse videre, og opprettholde dette tilbudet i bygda. Grytting barnehage ligger jo strålende til med natur alle veier, og perfekt plassert mellom Sortland og Stokmarknes. Det betyr at vi har barn fra begge kommuner hos oss, sier Hansen.

Grytting barnehage er privateid, og foreldredrevet, slik de fleste barnehagene i Hadsel er. Økonomien er under god kontroll, slik at man nå endelig kan få gjort de etterlengtede oppgraderinger.

– Det er en god del offentlige krav til hvordan utformingen av en barnehage skal være, og de kravene kommer vi til å være innenfor etter utbyggingen, sier barnehagestyreren.

Han legger ikke skjul på at det skal bli godt å komme inn i splitter nye lokaler.

Nå satser man på å få en tre-fire nye barnehageplasser, slik at det totale antallet unger i bygget blir rundt 30.

Utvider barnetallet

– Vi synes barnehagen vår er unik, og har kanskje mulighetene til å tilby noe som ikke alle de andre barnehagene kan, sier Olav Sture Hansen. God kapasitet i barnehagesektoren gjør at standarden på både pedagogikk og bygninger må være  bra.

Olav Sture Hansen roser både foreldrene og styret for barnehagen, som har bidratt stort til å få drevet gjennom den utbyggingen man nå står overfor.

Omrisset av bygningen blir det samme, men inngangen flyttes, og det slitne tilbygget skal rives.

I andreetasje av bygget er det egen gymsal, og den salen har barnehagen tilgang til.

Det er seks ansatte i bedriften, og det antallet skal man fortsatt være, sier Hansen, som selv har jobbet i Grytting barnehage i snart seks år.

Stor variasjon i størrelsen på barnekullene er en reell utfordring for barnehagen, hvor ledelsen kanskje skulle ønsket seg større forutsigbarhet.

– I byggeperioden kommer vi nok til å være ekstra mye ute, men det liker vi jo fra før, så det er ikke noe problem, sier Olav Sture Hansen til VA.

– Foreldrene er veldig glade. Det er bygningsmassen som har vært ankepunktet når vi har bedt dem vurdere barnehagen. Nå blir det altså orden også på dette, konkluderer Olav Sture Hansen.