Direktoratet minner vi om havressurslovens bestemmelser og om at det vil følge med på at reglene blir fulgt langs hele kysten.

Det er i år ikke opprettet lofotoppsyn, og dermed ikke gjennomført havdeling på innersiden av Lofoten mellom Vågan og Røst.

Ifølge havressursloven § 26 er det for snurrevadbåter ikke lov å sette redskap nærmere enn 1 nautisk mil fra faststående redskap, så lenge oppsynet ikke er satt.

- Vi ber derfor om at fartøy som fisker med snurrevad, setter redskapen minst 1 nautisk mil unna faststående redskap, heter det i en melding fra Fiskeridirektoratet.

- Vi oppfordrer også til at de som fisker med faststående redskap innenfor grunnlinjen melder settinger, og oppdaterer disse fortløpende til Kystvaktsentralen, slik at alle som utøver fiske til enhver tid er oppdaterte på hvor redskap står.

Direktoratet presisiserer at enhver kollisjon mellom redskap skal meldes fra, og skader på bruk skal rapporteres, og erstattes av den som er skyld i skaden,

- Kystvakten og Fiskeridirektoratet vil følge med på at fiskerne følger disse bestemmelsene, ikke bare i Lofoten, men også langs hele kysten.