Folkemusikkgruppen Fotefar er på turné, og siste stopp på deres musikalske reise gjennom Nordland og Troms er Melbu 28. april. Da arrangerer Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap konsert på Arbeideren.

Hyller Edvard Ruud

Konserten blir en hyllest til Edvard Ruud fra Elgsnes utenfor Harstad, som samlet på folkeminner og folkemusikk fra Nord-Norge.

– Fotefar har det siste halvannet året jobbet med materiale samlet og sunget av Edvard Ruud, arrangert og tilpasset til Fotefar-formatet, og kommer til Melbu for å by på musikk fra dette materialet, skriver arrangøren i en pressemelding.

Trioen Fotefar, som består av felespiller Ragnhild Furebotten, Lena Jinnegren på tangenter og gitar og Bendik Lund Haanshus på gitar, har fått med seg felespiller Julie Alapnes på denne produksjonen.

– Dermed topper to av Norges fremste felespillere bandet, som er kjent for sine knallsterke arrangement, heftige gitarspill og magiske vokal, heter det i pressemeldingen.

Nordnorsk galskap

Konserten på Melbu presenterer musikken fra deres nye album "Flygande kråka får alltid nåkka", der nesten alle låtene er hentet fra Edvard Ruuds repertoar.

Flere vesterålinger har vært involvert i produksjonen. Hadselværing Trym Ivar Bergsmo har levert bilder og Svein Spjelkavik har produsert heftet som følger med plata.

– Lytterne inviteres inn i en surrealistisk verden, der skildringer av nordnorsk galskap, vakre melodier og tragikomiske tekster går hånd i hånd, skriver de om musikken.