Et tjuetalls mennesker møtte opp til møtet som var i regi av Hadsel kommune. På agendaen var Vesterålen Reiseliv sin masterplan for reiselivet i regionen. Den er for tiden under arbeid og målet med møtet i Hadsel er å utarbeide det innspillet Hadsel skal komme med til denne masterplanen.

­­­­­­– Det som er viktig i dag er at vi finner ut hvilken retning vi skal gå. Vi må finne en måte å samarbeide på for å utvikle reiselivet i regionen, sa Robin Bolsøy fra Melbu hotell og Adventures for Life da han presenterte hva målsetningen med arbeidet var.

Etter en kort presentasjon av hva målsetningen var, ble de fremmøtte delt inn i grupper. Her skulle de utarbeide hva som er unikt for Hadsel og en idé til en attraksjon som enten eksisterer i dag, eller som må utvikles videre.

Luftig

På gruppene var diskusjonene mange og gode. VOL var innom alle gruppene og lyttet Her var stort engasjement å spore.

Lina Vibe presenterte arbeidet fra sin gruppe etter en om lag times gruppearbeid.

– Vi mener den store attraksjonen er Hurtigrutemuseet. Stokmarknes er Hurtigrutens fødested og det er en unik brand som kan brukes og gi ringvirkninger, sa hun.

Dette med hurtigruten og museet var noe alle var inne på, men naturen var også noe som flere påpekte som Hadsels kanskje største merkevare.

– Turister har mulighet til å i løpet av en fjelltur å gå gjennom flere klimasoner. Se hva vi har på Møysalen, i naturreservatet i Ulvøyværet. Det er noe helt unikt du ikke finner noe annet sted, sa Robin Bolsøy.

Kate Adolfsen Trabelsi kom med det kanskje luftigste forslaget for kvelden.

– Vi har en unik øy. Hva med å få bygd ei gondolbane fra Gledalen og opp til toppen av Storheia, spurte hun og fortsatte.

– Fra toppen kan vi se 360 grader rundt. Her får man ei fantastisk utsikt sommer som vinter. På vinteren kan vi også få ei nydelig utsikt til nordlyset. Dette gir mulighet for alle til å komme seg opp dit. Det er noe som vil gi oss noe helt unikt.

App

Per Johnsen sin gruppe var enig i Adolfsens tenking, men kanskje på et mindre luftig nivå.

– Åpne veien opp til Storheia. Da kan en få transportert turister opp dit. Det vil gi noen helt unike muligheter med enkle tiltak, sa Johnsen.

Hans gruppe ville også følge i Svalbard sine fotspor.

– Vi har bøker og lignende om turer og opplevelser, men det er ikke noe turistene har. Få heller utarbeidet en app slik de har på Svalbard. Om en får til det kan turister som kommer til Vesterålen bare få beskjed om å laste den ned, så har de alt tilgjengelig. Den kan oppdateres jevnlig og gi turister en helt unik tilgang, sa han.

Han oppfordret også Vesterålen Reiseliv til å jobbe hardere med å samle alle som driver med reiseliv.

– Alle må med som medlemmer og de må komme med i en oversikt. Den jobben er kjempeviktig og helt avgjørende for at vi skal lykkes i fremtida.

Overnattingskapasitet

Dette med overnattingskapasitet var også et hett tema.

– Vi har fullbooket sommeren 2017 og 2018 og vi er allerede i gang med å booke sommeren 2019. Så noe må gjøres, men et forslag om å samarbeide med private er kjempegodt. Vi er åpne for å benytte oss av Airbnb. Det viktige er å få flere senger, sa Robin Bolsøy fra Melbu hotell og fortsatte.

– I dag er det lag og foreninger som må si fra seg arrangementer for at vi ikke har senger til å dekke behovet. Så her er det helt klart et behov der.

Møtes igjen

Tirsdag i neste uke skal flere av de som var med i dagens møte treffes igjen for å fortsette arbeidet.

– Det viktige fremover nå blir å jobbe hardt og få noe ut av dette og få det håndfast ned på papiret. Får vi det står vi med gode sjanser for å få støtte til prosjekter og vi er frempå i forhold til å utvikle reiselivet fremover, sa Kurt Jensen avslutningsvis.

Han var godt fornøyd med møtet.

– Jeg er fornøyd med oppmøtet og dette er en god start på den jobben som skal gjøres. Det kom mange gode ideer og jeg gleder meg til fortsettelsen, sa han.

Se en kort videoreportasje i videovinduet øverst i saken.