– Kritikken i etterkant var fullt fortjent, sier han til Fiskeribladet.

I et intervju med fiskeriavisen sier Berg at Nordlaks ikke har konkrete planer om å flagge ut. Han presiserer at utspillet var preget av frustrasjon og at saken kom galt ut. Han ønsker å formidle at dersom det ikke gis mulighet til å investere i Norge, vil kapital bli investert andre steder.

– Det er klart at kineserne er ekstremt opptatte av å få tak i norsk laks og ser muligheter med å produsere laks med de marginene som er i dag. Og da er det sånn at man sannsynligvis vil lete den veien etter hvert. Men jeg vil understreke at Nordlaks ikke har konkrete planer om det nå, sier Berg til Fiskeribladet.

I en lederartikkel i avisen ble Berg nærmest slaktet på grunn av utspillet. «Tullete», var en av karakteristikkene fra avisen. I retrospekt synes han at det er fullt fortjent. En av årsakene til at han blåste ut, var frustrasjon over at Salmar har fått tillatelse til sitt prosjekt, mens Nordlaks fortsatt venter på avklaring.

Selv mener Berg at Havfarm-konseptet tar bort konfliktene mellom fiskere og oppdrett. Til Fiskeribladet sier han at fiskerne sannsynligvis blir glade for de fortøyningsløse konstruksjonene, dersom de en gang kommer i norske fjorder.

– I dag har vi fortøyningsliner som kanskje er to kilometer om det er dypt, og vi ser at de legger beslag på store områder, vesentlig mer enn det som er i overflata. Derfor vil det være utrolig interessant for samfunnet å utvikle denne typen teknologi, sier han.

Den norske lakseeksporten til Kina har vært nede i en bølgedal siden 2010, men kan være på vei opp igjen. Norsk sjømatråd kalkulerer med at innen neste år, vil Kina importere et sted mellom 150.000 og 200.000 med fersk norsk laks, i tillegg til potensial for å selge 20.000 tonn torsk.