Fylkesmannen sendte i tur saken tilbake til kommunen da vedtaket ikke var gyldig. Noen årsak til hvorfor vedtaket hadde blitt endret hadde nemlig ikke blitt gitt.

Torsdag skal saken behandles på nytt i formannskapet i Hadsel.

Se saken på kommunens nettsider.

Utbygger Kolbjørn Hoseth Larssen: – Enten er det dårlig politisk håndverk, eller så er det trenering Utbygger Kolbjørn Hoseth Larssen og samboer Trude Iversen er frustrerte over at de må vente enda lengre på å få svar på sin byggesak. Må tilbake igjen

Saken ender uansett utfall tilbake hos Fylkesmannen. Formannskapet må likevel grunngi hvorfor de endret sitt vedtak fra 1. desember i fjor, hvor de ga Hoseth Larssen og Iversen dispensasjon fra reguleringsplanen.

Da naboene klaget i desember i fjor på vedtaket, ble denne klagen tatt til følge 30. mars, etter at hele kommunestyret var på befaring på eiendommen.

Varaordfører Kurt Jenssen (Sp): – Det er i alle fall ikke trenering, vi vil absolutt bli ferdig med denne saken Kurt Jenssen beklager at byggesaken til Kolbjørn Hoseth Larssen og Trude Iversen drar ut enda lengre i tid. Ingen årsak

I vedtaket av 30. mars ble det ikke oppgitt noen årsak til endringen standpunkt fra posisjonen, som var de som stemte for endringen. Opposisjonen med Camilla Skog Rodal (Frp) samt Jan Steffensen (MOS) gikk imot innstillingen.

På gjentatte spørsmål om årsak til endringen i standpunkt, ble dette ikke gitt.

Dette førte da også til at Fylkesmannen til syvende og siste erkjente vedtaket som ugyldig og at saken nå nok en gang er tilbake hos kommunen.

Sakens gang i kommunen:

  • Formannskapet i Hadsel behandler søknad fra Hoseth Larssen og Iversen 18. august 2016. Her blir søknaden om tilbygg avvist da tilbygget skilte seg ut fra reguleringsplanen.

  • Kolbjørn Hoseth Larsen søkte på nytt om dispensasjon den 04.11.2016, men da var det omsøkte tiltaket omgjort til tilbygg i 3 etasjer med saltak istedenfor pulttak. Gesimshøyden på tilbygget med saltak var omtrent den samme som ved forrige søknad om tilbygg med pulttak.

  • Formannskapet behandlet den reviderte søknaden i møte den 01.12.2016, og dispensasjon for etasjeantall ble innvilget. l vurderingen om tiltaket trenger dispensasjon er det skrevet: «Omsøkte tilbygg har 3 etasjer, selv om en etasje planlegges som åpen løsning hvor halv etasje innredes innvendig. Tiltaket er således betinget av dispensasjon fra reguleringsplanens bestemmelse om etasjeantall. »

  • De nærmeste naboene til det omsøkte tiltaket, sendte inn klage på dispensasjonen den 20.12.2016. De skriver blant annet i klagen at «Rådmannen har i sitt avslag til dispensasjon datert 18.08. 16 for oppføring av bygg med pulttak anført «Det vil bli høyreist for nabo B og føre til flere ulemper enn fordeler». Vi kan ikke se at endringen fra pulttak til saltak har medført bedringer som er vesentlige nok til at rådmannen kan endre sin innstilling. Tilbygget vil for oss fremstå veldig høyreist og være i utakt med eksisterende bygningsmasse selv om dette er endret til saltak.

  • Formannskapet behandlet klagen i møte den 30.03.2017. Etter avstemming tok Formannskapet klagen til følge og omgjorde sitt vedtak av 01.12.2016 om innvilgelse av dispensasjon fra reguleringsplan SM1 for etasjeantall. Dispensasjonssøknaden ble dermed avslått. Avslaget er ikke begrunnet fra Formannskapets side.

  • Kolbjørn Hoseth Larsen påklaget vedtaket av 30.03.2017 om omgjøring av dispensasjonsvedtaket. Til klagebehandlingen sendte naboene inn et brev der de presiserer ting ved sin klage av 20.12.2016, der de gjengir deler av klagen av 20.12.2016 og blant annet presiserer at «Det kan dersom medias dekning av denne saken gir et riktig bilde av det som skjedde på formannskapsmøtet fremstå som at både Teknisk sjef og Rådmann ikke har fått frem helheten i vår klage ovenfor Formannskapet vi vil derfor presisere ovenfor Hadsel kommune at vår klage datert 20. 722016 ikke dreier seg om klage på utsikt.»

  • Formannskapet behandlet klagen fra Kolbjørn Hoseth Larsen ved møte den 06.04.2017. Rådmannen tilrådet Formannskapet om å ta klagen til følge og godkjenne søknaden om tillatelse til tilbygg til enebolig. Det tidligere vedtak ble opprettholdt av Formannskapet og saken ble sendt til Fylkesmannen for klagebehandling.

  • Fylkesmannen sender saken tilbake til Hadsel kommune 10. mai, siden vedtaket 30. mars er fattet ulovlig da det ikke er oppgitt grunn til at formannskapet endrer sin innstilling om dispensasjon fra reguleringsplan.